Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Segítő szeretetük nélkül szegényebb lenne a Magyar Honvédség”

Szöveg: Draveczki-Ury Ádám |  2015. november 20. 12:14

A napjainkban tapasztalható általános elidegenedés, magány miatt a jövőben is mindig szükség lesz a hadirokkantak, hadiözvegyek és hadiárvák iránti kiemelt figyelemre – mondta Vargha Tamás november 19-én, Budapesten.

1596004258

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Zrínyi Miklós Laktanyájában tartották a Hadirokkantak Napja című rendezvényt a Hadirokkantak, Hadiözvegyek és Hadiárvák Országos Szövetsége szervezésében. Az esemény apropóját – a jeles nap mellett – az szolgáltatta, hogy huszonöt évvel ezelőtt alakult újjá a szövetség: ennek tiszteletére Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes is részt vett a Hungária körúti kampusz dísztermében tartott megemlékezésen.

1596004258

A szövetség múltját Ipacs József nyugállományú ezredes, elnök elevenítette fel, majd Vargha Tamás köszöntötte a megjelenteket. Mint beszédében fogalmazott, a szövetség küldetése a szolidaritás, a tisztesség, az egymás iránti hűség értékeinek ápolása, és az elmúlt negyedszázadban végzett tevékenységükkel, a haderő hagyományainak őrzésével, közösségépítő és szervező munkájukkal megmutatták: emberhez méltó életet csak az önként és másokért vállalt szolgálat által lehet élni. „Segítő szeretetük nélkül szegényebb lenne a Magyar Honvédség", mondta Vargha Tamás. Mint a miniszterhelyettes rámutatott, már csak azért is különösen fontos a szövetség munkája, mert napjaink betegsége az elidegenedés, a magány, így a jövőben is mindig szükség lesz a hadirokkantak, hadiözvegyek és hadiárvák iránti kiemelt figyelemre, a róluk való gondoskodásra. Megköszönte a szövetségnek, amiért azokban az időkben is őrizték az elkötelezettséget a haza és elődeink iránt, amikor ez tilos volt.

1596004258

A vendégeket ezt követően a szlovén testvérszervezet képviselői is köszöntötték, majd miniszteri elismerések átadása következett. A szövetségnek adományozott jubileumi emlékplakettet Ipacs József vette át Vargha Tamástól.

1596004258

Fotó: Rácz Tünde