Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Draveczki-Ury Ádám

LALA7087

„Minden problémát a keletkezési helyén kell orvosolni”

2022. január 15. 7:15

Sikeres és eredményes évet tudhat maga mögött 2021-gyel a Magyar Honvédség, a hasonló folytatáshoz továbbra is keresi az elkötelezett, lojális, a haza védelme iránt érdeklődő fiatalokat, ugyanakkor nem feledkezik meg a nyugállományúakról sem – mondta a honvedelem.hu-nak adott interjújában Benkő Tibor. A honvédelmi miniszterrel a hazai aktualitások mellett a missziós szerepvállalás kérdéseiről is beszélgettünk.

LALA7083

„Ma 2010-hez képest 13 ezer katonával több áll az ország szolgálatában”

2022. január 14. 7:00

Még mindig csak a sikeresen megkezdett Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program első harmadában járunk, így 2022-ben tovább kell haladnunk a megkezdett úton – mondta Benkő Tibor a honvedelem.hu-nak adott évindító interjújában. A honvédelmi miniszter hangsúlyozta: a középpontban továbbra is az ember, a katona áll.

borító_2

Fontos, hogy mindenki magáénak érezze a haderőfejlesztési programot

2021. október 14. 9:50

A Honvédelmi és Haderőfejlesztési Programnak köszönhetően folyamatosan érkeznek a Magyar Honvédség új technikai eszközei, és igen élénk a külföldi hadiipari beruházók érdeklődése is hazánk iránt. Maróth Gáspár védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos, nemzeti fegyverzeti igazgató ugyanakkor a honvedelem.hu-nak adott interjújában hangsúlyozta: kellő társadalmi támogatottságra is szükség van a továbblépéshez.

Megnyitó_ (nyitó)

Telt házas seregszemle: megkezdődött a 2021-es repülőnap

2021. augusztus 28. 11:39

A 21. századi technikai eszközök és a kiválóan kiképzett, felkészített, hazájuk iránt elkötelezett, lojális katonák minden feladat végrehajtására képesek – fogalmazott Benkő Tibor honvédelmi miniszter augusztus 28-án, a kecskeméti Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató megnyitóján.

Kriston_4

„Az altiszti lét nagy kaland, és biztosítja, hogy sikeres életet tudj élni”

2021. július 19. 7:19

A honvédelmi miniszter altiszti főreferenseként folytatja tovább pályafutását július 1-től Kriston István főtörzszászlós, aki tíz évet szolgált a Magyar Honvédség vezénylőzászlósaként. Új feladatairól, életútjáról, az altiszti hivatásról beszélgettünk vele.

LALA9084

„Nemzetközi szinten is nagyon sokat javult a Magyar Honvédség megítélése”

2021. június 30. 8:05

Június 3-ától dr. Ruszin-Szendi Romulusz vezérőrnagy a Magyar Honvédség új parancsnoka. Terveiről, elképzeléseiről, a haderő fejlesztésével kapcsolatos aktuális feladatokról kérdeztük. Nagyinterjúnk második része.

LALA9075

„El kell érni, hogy aki vállalta a katonai szolgálatot, a lehető legtovább maradjon”

2021. június 29. 10:36

Június 3-ától dr. Ruszin-Szendi Romulusz vezérőrnagy a Magyar Honvédség új parancsnoka. A honvedelem.hu-nak adott interjújában terveiről, elképzeléseiről, a haderő fejlesztésével kapcsolatos aktuális feladatokról kérdeztük.

20210623_ng (3)

„A Visegrádi Négyek mostanra biztonságfogyasztókból biztonságot termelő közösséggé váltak”

2021. június 25. 7:18

Július 1-től Magyarország veszi át a V4-es együttműködés elnökségét. A feladat előszobájában dr. Németh Gergellyel, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős helyettes államtitkárával beszélgettünk a visegrádi kezdeményezés elmúlt harminc évéről, jelenéről és jövőjéről.

20210206kfor (1)

„Megvan a bizalom Magyarország és a Magyar Honvédség iránt”

2021. február 7. 7:07

Novembertől első ízben magyar tábornok tölti be egy NATO-misszió parancsnoki beosztását: Kajári Ferenc dandártábornok egy éven át vezeti majd a szövetség koszovói erőit, a KFOR-t. A Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat Felderítő Csoportfőnökségének csoportfőnökével beszélgettünk.

20200118_sticzlaszloddt (6)

„Nem engedhetjük meg magunknak, hogy ne életciklusban tervezzünk”

2021. január 21. 8:04

Új légtérvédelmi rendszer, új szállító repülőgépek, páncélosok, kézifegyverek – csak néhány példa az utóbbi időszakban bejelentett fejlesztésekről. Dr. Sticz László dandártábornok, a Magyar Honvédség Parancsnokságának haderőtervezési csoportfőnöke hangsúlyozza: a kultúraváltás minden dimenzióra és területre kiterjed, és a hadvezetés mindenképpen el akarja kerülni az elmúlt évtizedekben elkövetett hibákat. Interjúnk második része.