Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Draveczki-Ury Ádám

Kriston_4

„Az altiszti lét nagy kaland, és biztosítja, hogy sikeres életet tudj élni”

2021. július 19. 7:19

A honvédelmi miniszter altiszti főreferenseként folytatja tovább pályafutását július 1-től Kriston István főtörzszászlós, aki tíz évet szolgált a Magyar Honvédség vezénylőzászlósaként. Új feladatairól, életútjáról, az altiszti hivatásról beszélgettünk vele.

LALA9084

„Nemzetközi szinten is nagyon sokat javult a Magyar Honvédség megítélése”

2021. június 30. 8:05

Június 3-ától dr. Ruszin-Szendi Romulusz vezérőrnagy a Magyar Honvédség új parancsnoka. Terveiről, elképzeléseiről, a haderő fejlesztésével kapcsolatos aktuális feladatokról kérdeztük. Nagyinterjúnk második része.

LALA9075

„El kell érni, hogy aki vállalta a katonai szolgálatot, a lehető legtovább maradjon”

2021. június 29. 10:36

Június 3-ától dr. Ruszin-Szendi Romulusz vezérőrnagy a Magyar Honvédség új parancsnoka. A honvedelem.hu-nak adott interjújában terveiről, elképzeléseiről, a haderő fejlesztésével kapcsolatos aktuális feladatokról kérdeztük.

20210623_ng (3)

„A Visegrádi Négyek mostanra biztonságfogyasztókból biztonságot termelő közösséggé váltak”

2021. június 25. 7:18

Július 1-től Magyarország veszi át a V4-es együttműködés elnökségét. A feladat előszobájában dr. Németh Gergellyel, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős helyettes államtitkárával beszélgettünk a visegrádi kezdeményezés elmúlt harminc évéről, jelenéről és jövőjéről.

20210206kfor (1)

„Megvan a bizalom Magyarország és a Magyar Honvédség iránt”

2021. február 7. 7:07

Novembertől első ízben magyar tábornok tölti be egy NATO-misszió parancsnoki beosztását: Kajári Ferenc dandártábornok egy éven át vezeti majd a szövetség koszovói erőit, a KFOR-t. A Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat Felderítő Csoportfőnökségének csoportfőnökével beszélgettünk.

20200118_sticzlaszloddt (6)

„Nem engedhetjük meg magunknak, hogy ne életciklusban tervezzünk”

2021. január 21. 8:04

Új légtérvédelmi rendszer, új szállító repülőgépek, páncélosok, kézifegyverek – csak néhány példa az utóbbi időszakban bejelentett fejlesztésekről. Dr. Sticz László dandártábornok, a Magyar Honvédség Parancsnokságának haderőtervezési csoportfőnöke hangsúlyozza: a kultúraváltás minden dimenzióra és területre kiterjed, és a hadvezetés mindenképpen el akarja kerülni az elmúlt évtizedekben elkövetett hibákat. Interjúnk második része.

20200118_sticzlaszloddt (1)

„Innentől már nem a régi vasakból kell kifacsarni az utolsó lehetőségeket”

2021. január 20. 7:17

Új légtérvédelmi rendszer, új szállító repülőgépek, páncélosok, kézifegyverek – csak néhány példa az utóbbi időszakban bejelentett fejlesztésekről. Dr. Sticz László dandártábornok, a Magyar Honvédség Parancsnokságának haderőtervezési csoportfőnöke hangsúlyozza: a kultúraváltás minden dimenzióra és területre kiterjed, és a hadvezetés mindenképpen el akarja kerülni az elmúlt évtizedekben elkövetett hibákat.

miniszter1

„A 21. század Magyar Honvédségét építjük”

2021. január 19. 7:18

A Magyar Honvédség a járványhelyzetben nem csak helytáll, de folyamatosan megbízható munkahelyet kínál, és mindenki számíthat rá, aki kiveszi részét a haza védelméből – mondta lapunknak adott interjújában Benkő Tibor. A honvédelmi miniszterrel a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program honvédelmi pilléréről, humánpolitikájáról, a katonai életpályáról beszélgettünk.

doni_nyitó

A magyar történelem egyik legnagyobb tragédiája

2021. január 12. 12:40

Hetvennyolc évvel ezelőtt, 1943. január 12-én kezdődött meg a Vörös Hadsereg támadása a Don-kanyarban. Az offenzíva felőrölte a mintegy 200 ezer főből álló 2. magyar hadsereget, amely történetének legsúlyosabb vereségét szenvedte el: a Don-kanyar így Muhival és Moháccsal együtt örök nemzeti trauma marad.

20201207ms (1)

„A katonai rendész csak kér, és ha szükséges, beavatkozik”

2020. december 9. 7:08

Igen sok többletfeladat hárul az utóbbi hónapokban a katonai rendészekre. Mergancz Sándor dandártábornok, az MH Katonai Rendészeti Központ parancsnoka a honvedelem.hu-nak adott interjújában elmondta: a társadalom többsége pozitívan fogadja a katonák jelenlétét az utcákon.

×