Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Sikeres állásbörze Berettyóújfaluban

Szöveg: Smidróczki Róbert főhadnagy |  2015. február 12. 10:14

Több százan érdeklődtek a katonai szolgálatvállalás lehetőségei iránt a 2015. február 5-én Berettyóújfaluban megrendezett „Állásbörze és továbbtanulási tájékoztató” elnevezésű rendezvényen.

Rengeteg érdeklődőt vonzott a Nadányi Zoltán Művelődési Központban megszervezett esemény, ahol a Berettyóújfaluban és a környező településeken tanuló középiskolás végzős diákok mellett a térség álláskeresői is szép számmal megjelentek. Muraközi István polgármester megnyitójában örömét fejezte ki, hogy zsúfolásig megtelt a művelődési központ nagyterme, hiszen egy ilyen jellegű rendezvény sikerességét nagyban meghatározza az érdeklődők létszáma. Ezt követően a foglalkoztatáshoz és az álláskereséshez kapcsolódó tájékoztatók következtek, majd lehetőségük nyílt a munkáltatóknak és az oktatási intézményeknek is a bemutatkozásra.

1595987721

Az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 2. Katonai Igazgatási Központ toborzó szakemberei a honvédségben vállalható szolgálati formákról, valamint a katonai tanintézetekben történő továbbtanulás lehetőségeiről informálták a résztvevőket. Az előadásokat követően hamar megtelt látogatókkal a kialakított toborzópont, ahol mind a szerződéses, mind az önkéntes műveleti tartalékos szolgálat iránt nagy volt az érdeklődés.

„A térség több iskolájában is folyik honvédelmi nevelés, ezért számos tanuló célirányosan a honvédségi pályára készül. Van, aki a továbbtanulást választja valamelyik katonai tanintézményben, de sokan közülük szerződéses katonaként már a középiskolai tanulmányaikat követően szeretnének csatlakozni a Magyar Honvédséghez. Ezen fiatalok számára nem ismeretlen a katonai pálya, hiszen nagy részük már önkéntes műveleti tartalékos katonaként szolgál, belekóstolt a honvédség mindennapjaiba. Ők, amennyiben sikeresen teljesítik az alkalmasság vizsgálatot, akár már az ősz folyamán megkezdhetik szolgálatukat valamelyik katonai szervezetnél" – értékelte a rendezvényen tapasztaltakat Váraljai Árpád zászlós, a központ toborzórészlegének beosztott altisztje.

1595987721