Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tanítva tanultak

Szöveg: MH ÖHP |  2013. június 5. 9:07

Az MH Összhaderőnemi Parancsnokság és az alárendeltségébe tartozó katonai szervezetek jogi és igazgatási szolgálatának állományába tartozó közel hetven jogász részére rendeztek szakmai továbbképzést május végén Csopakon, a 2. számú KORK üdülőben.

A szakmai továbbképzésen Domján László vezérőrnagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka a jogi és igazgatási szolgálat napja alkalmából elismeréseket adott át a beosztásukban kiemelkedő munkát végzett jogász tisztek részére. A tábornok ezt követően előadásában ismertette a parancsnokság előtt álló idei feladatokat. 

1595955334

Dr. Pap Gyula ezredes, az MH ÖHP Jogi, Igazgatási és Repülésbiztonsági Osztály vezetője értékelte a csapatjogászok éves tevékenységét, és meghatározta a következő év feladatait.

A rendezvényen megjelent dr. Margl Zoltán ezredes, a Központi Nyomozó Főügyészség főügyész katonai helyettese, címzetes fellebbviteli főügyészségi ügyész, aki tájékoztatót tartott a a főügyészség öt regionális osztályának tevékenységéről, valamint a közeljövőben hatályba lépő új büntetőtörvénykönyv legfontosabb és a katonákra vonatkozó rendelkezésekről.

A Honvédelmi Minisztérium Igazgatási és Jogi Képviseleti Főosztály tevékenységéről, a törvényességi felügyeletek, valamint perképviseletek tapasztalatairól dr. Marschalek Gábor ezredes, osztályvezető tartott előadást.

A jogi továbbképzésen a többségében pályakezdő jogásztisztek és közalkalmazottak új ismereteket szereztek a hadijog, a szolgálati panaszok, a perképviselet, valamint a fegyelmi- és káreljárások ügyintézése területén.