Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Teljes körű érdekvédelmi tájékoztatás

Szöveg: Hujber László Lajos törzszászlós |  2016. március 4. 10:19

Az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 3. Toborzó és Érdekvédelmi Központ érdekvédelmi részlege a korábbi hagyományoknak megfelelően az idei év elején is megtartotta a nyugállományú klubok vezetőinek és a megbízási szerződéssel rendelkezőknek a felkészítést.

1596009690

A rendezvényt a központ parancsnoka, Soós Gyula őrnagy nyitotta meg. Köszöntőjében üdvözölte a megjelenteket, és kiemelte a tájékoztatás fontosságát, a személyes találkozást, hiszen nemcsak személyi, de jogszabályi változások is történtek az elmúlt időszakban. Mindezek után Márton Zsolt őrnagy, az érdekvédelmi részleg vezetője értékelte az elmúlt esztendőt, és felvázolta az idei év terveit.

A központ illetékességi területén élő gondoskodási körbe tartozók létszáma közel 2800 fő. „Annak érdekében, hogy a törvény által szabályozott kötelezettségeinknek hatékonyan és eredményesen eleget tudjunk tenni, pl.: látogatások, adatok pontosítása, segélyezés, nagyon fontos a konstruktív együttműködés" – mondta Márton őrnagy.

1596009690

Az értekezlet a beosztott állomány szakterületi tájékoztatójával folytatódott. Szó esett a nyugállományúakat érintő lehetőségekről, úgy, mint az üdülés, az adatkezelési szerződés; a honvédségi egészségügyi intézmények által nyújtott szolgáltatásokról, segélyezésről és a nyugállományú katonák igazolvánnyal való ellátásáról.

Fajd Bence hadnagy a hadisírgondozással és a kegyeleti munkával kapcsolatos tudnivalókról tartott előadást, végezetül pedig Hujber László Lajos törzszászlós tájékoztatta a jelenlévőket a kegyeleti rendeletről és annak tavalyi változásairól. Kiemelte, hogy főként a szabályzó financiális része változott pozitív irányba. Mindezek után kötetlen beszélgetés keretében kérdésekre és a tapasztalatok átadására került sor.

A rendezvény ismételten bebizonyította fontosságát, hiszen a meghívott 23 fő teljes körű tájékoztatást kapott, és minden felmerülő kérdésüket megválaszolták a katonák.

1596009691

Fotó: Horváth Gábor százados