Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tisztújító közgyűlés

Szöveg: Galambos Sándor |  2018. február 26. 13:36

Ismét Csóka Tamás nyugállományú ezredest választották közösségük vezetőjének a Repülők és Rendvédelmiek Bajtársi Egyesülete február 23-án tartott évértékelő és tisztújító közgyűlésének résztvevői. 

1599182388
Évzáró-évindító közgyűlést tartott Kecskeméten a Repülők és Rendvédelmiek Bajtársi Egyesülete. A megjelenteket a levezető elnök, Szalókiné dr. Kiss Katalin köszöntötte, majd Csóka Tamás nyugállományú ezredes foglalta össze a közösség elmúlt évben végzett munkáját. A vezetőség beszámolójából kiderült: mozgalmas, munkában és rendezvényekben zsúfolt évet tudhatnak maguk mögött a klub tagjai, a munkatervükben megfogalmazottak döntő többségét végrehajtották.

Aktívan vettek részt a városi idősügyi tanács munkájában, kiváló kapcsolatot ápolnak az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázissal, az MH Légijármű Javítóüzemmel, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság kecskeméti irodájának munkatársaival és a városban működő társ nyugdíjas szervezetekkel. Saját rendezvényeik mellett a rendszeresen részt vettek a városi ünnepségeken, a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége és a Kecskeméti Nyugdíjas Klubok Megyei Jogú Városi Szövetsége rendezvényein. A beszámolási időszakban az egyesület tagjai közül hatan részesültek honvédelmi miniszteri szintű elismerésben. A jövő feladatai közül pedig a szociálisan rászorulók támogatása és az együttműködő társszervekkel tartott kapcsolatok erősítése mellett az egyik legfontosabb feladatnak a tagtoborzást, a „fiatalítást" tekintik. Tagságuk átlagéletkora ugyanis jóval 70 év fölött van.

1599182388

A vezetőség beszámolóját, a pénzügyi ellenőrző bizottság – Eszes Lászlóné által előterjesztett – jelentését és az idei évre vonatkozó munka- és pénzügyi terv elfogadását követően a legjobbak munkáját külön is megköszönték. Az egyesület, a honvédelem ügye, a katonahagyományok ápolása, valamint a közösség érdekében végzett kiemelkedő munkájuk elismeréseként a klub vezetősége oklevelet adományozott: Máté Imre nyugállományú őrnagynak, Mogyorósiné Balogh Terézia nyugállományú zászlósnak, Horváth Jánosnénak, Bartos Gyulánénak, Eszes Lászlónénak, Marton Józsefnének, dr. Huszár Jánosnénak és Szalókiné dr. Kiss Katalinnak.

1599182389

Mivel a vezetőség mandátuma lejárt, a közgyűlés utolsó napirendi pontja a tisztújítás volt, amelyre a jelölőbizottság javaslatát az elnök, Vajai László nyugállományú őrnagy terjesztette elő. A Nemes Józsefné elnök, Köröskényi Imréné és Mészárosné Ragó Éva alkotta bizottság tagjai, a szavazatok összeszámlálását követőn bejelentették: a jelenlévők ellenszavazat és tartózkodás nélkül, egyhangúan választották ismét Csóka ezredest az egyesület elnökének. Munkáját titkárként Borbásné Keresztes Márta fogja segíteni. A kulturális programok szervezésével Katonáné Kovács Irént bízták meg, a tagtoborzásért Mogyorósiné Balogh Terézia nyugállományú zászlós lett felelős, a gazdálkodással kapcsolatos feladatokat pedig Eszes Lászlónéra bízta a tagság. 

A közgyűlésen az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság kecskeméti irodáját Durgó Tamás őrnagy, irodavezető, a Rendőrségi Nyugdíjasok Bács-Kiskun Megyei Egyesületét pedig Gregor György nyugállományú rendőr alezredes képviselte.

1599182389

Fotó: a szerző felvételei