Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Úszó alkalmatlanságok világbajnoksága

Szöveg: Boldizsár Attila zászlós |  2013. július 17. 19:52

Július 13-án idén negyedik alkalommal rendezték meg az „Úszó Alkalmatlanságok Világbajnokságá”-t a Heves megyei felsőtárkányi tónál. Az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH HKNYP) 5. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda − immár harmadik alkalommal − dr. Juhász Attila Simon polgármester meghívásának eleget téve egy toborzópont üzemeltetésével járult hozzá a rendezvény színvonalasabbá tételéhez.

1595957156

Az egész napos kulturális és szabadidős rendezvényen megközelítőleg 1500 fő vett részt, többségében helyi lakosok, de a közeli megyeszékhely város és a vonzáskörzetébe tartozó községek lakói is komoly érdeklődést mutattak iránta. Mint a rendezvény neve is jelzi, a csapatoknak eredetileg nem vízi közlekedésre szánt eszközökkel kellett megszerezniük egy úszógumit s megkerülniük a tavat.

Az iroda által biztosított toborzóponton a fegyverek technikai jellemzőinek ismertetését követően az érdeklődők tájékoztatást kaptak a szerződéses, illetve az önkéntes tartalékos katonai szolgálat vállalásának feltételeiről, a szerződéskötések folyamatáról. A következő tanév végén érettségizők közül többen kértek tájékoztatást a katonai továbbtanulási lehetőségekről is. A rendezvényen jelen voltak az egri Wigner Jenő Műszaki Informatikai Középiskola és Kollégium KatonaSuli-programban részt vevő diákjai is, akik mint leendő bajtársak, nagy figyelemmel és aktivitással már-már „oktatták" a fegyverek technikai paramétereit, működésüket.

1595957156