Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Végéhez ért a Clever Ferret 2014

Szöveg: Cs. Sárkány Beáta szakaszvezető |  2014. július 8. 7:30

Ünnepélyes záróceremóniával ért véget a Clever Ferret 2014 gyakorlat Szlovéniában, amelyen több mint 170 magyar katona vett részt. A Többnemzeti Szárazföldi Kötelék (Multinational Land Force − MLF) gyakorlatának célja az volt, hogy a különböző nációk alegységei közösen, a magyar, olasz és szlovén és az idén először részt vevő osztrák katonákból álló törzs irányításával hajtsák végre feladataikat.

1595975152

Az elöljárók beszédükben értékelték a többhetes közös gyakorlatot, hangsúlyozták a közös célokat és a többnemzeti feladatok végrehajtásának jelentőségét. Minden évben minden részt vevő nemzet egy-egy katonája részesülhet az MLF elismerésében: elöljáró parancsnokaik javaslatára olyan katonákat jutalmaznak, akik tevékenységükkel és munkájukkal kitűntek a gyakorlat ideje alatt. A magyar fél részéről idén ebben a megtisztelő elismerésben az MH 5. Bocskai István Lövészdandár egyik egészségügyi altisztje részesült. Némedi Erika törzsőrmester a gyakorlótéren ellátott egy katonát, akinek égési sérülései voltak. A többnemzeti dandár mellett a gyakorlatnak otthont adó 72. dandár parancsnoka is kifejezte elismerését és háláját a törzsőrmester asszonynak kiemelkedő helytállásáért.

1595975152

Bőven volt részük a magyar katonáknak dicséretekben és elismerésekben, mivel a gyakorlat ideje alatt megrendezett Challenge Cup elnevezésű verseny díjainak átadását is az ünnepségen tartották. A kilencfős magyar csapat hat másik olasz és szlovén csapatot maga mögé utasítva megnyerte az embert próbáló megmérettetést.
A rendezvény a zászlók ünnepélyes levonásával ért véget.

1595975152