Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Véget ért a vezénylőzászlósi tanfolyam

Szöveg: Duruczné Téglás Dóra százados |  2018. december 17. 6:18

Ünnepélyes keretek között ért véget a vezénylőzászlósi tanfolyam Szentendrén, az MH Altiszti Akadémián. A kéthetes képzés elvégzését tanúsító bizonyítványt huszonöten vehették át. A rendezvényen – mások mellett – részt vett Kriston István főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa is.

1599197275
A szakmai felkészítés célja az volt, hogy olyan tudást biztosítson résztvevőinek, melynek birtokában képessé válnak parancsnokaik támogatására az altiszti és legénységi állomány tevékenységének szervezésében és irányításában. Mint a parancsnokság kulcsfontosságú elemei, önálló feladataiknak és az ahhoz társított felelősségnek megfeleljenek, valamint vezetői képességeiket és tapasztalataikat megfelelően összpontosítsák a parancsnok által meghatározott feladatok végrehajtására.

1599197275
„Fontos számunkra, hogy kiváló altisztek szolgáljanak a Magyar Honvédségben. A jövő év az altisztképzés átalakulását hozza, mérföldkő lesz: elindul az Acélkocka altisztképzési rendszer. Ennek eredménye az lesz, hogy egyre szilárdabb lesz az altiszti kar hazai és nemzetközi szinten is. Úttörő munkát végeztek ezzel a tanfolyammal; nagyon fontos az élethosszig tartó tanulás, melynek egyik állomása a képzés, amelynek résztvevői voltak. A két hét alatt az oktatók hasznos és fontos információval, tudással látták el önöket, melyet kamatoztatni tudnak visszatérve szolgálati helyükre" – mondta a rendezvényen Bozó Tibor dandártábornok, az akadémia parancsnoka.

1599197275
Kriston István főtörzszászlós a Magyar Honvédség vezetése nevében köszöntötte a tanfolyamot elvégzett katonákat. „Az elérhető legjobb és minőségi képzést kaptak ezalatt a két hét alatt. Ez az idő nem sok, de ahhoz éppen elegendő, hogy egy úton elindítsa a kiválasztott altiszteket. A kurzus teljességét az alakulatokhoz visszakerülve önök adják: példamutatásukkal, szorgalmukkal, lojalitásukkal fogják megmutatni a képzés sikerét" – mondta beszédében a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa.

1599197275
Fotó: a szerző felvételei