Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

tanfolyam

járőrkutya_borító_vágott

Nagyon fontos a kutya és a vezetője közötti összhang

2021. december 16. 7:19

Másodjára szerveztek járőrkutya-vezető szakkiképzést az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison. A három hónapos tanfolyam gyakorlati részének zárásaként öt résztvevő tett vizsgát december 15-én, szerdán.

Acelkocka_menetgyakorlat_nyitó

Első alkalommal - Acélkocka Szolnokon

2021. november 29. 17:57

Tizenkét hetes Acélkocka képzés kezdődött az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandárnál (MH 2. KRDD) november közepén. A képzés rendhagyónak mondható, mivel az alakulat első alkalommal képzi az Alap Altiszti Tanfolyam Kiképzési Program alapján a leendő altiszteket. A felkészítést Kaszab Zoltán főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa nyitotta meg.

IMG_9084

A Magyar Honvédség a társadalomból építkezik

2021. november 29. 15:29

A biztonság alapja a nemzeti önerő, a kollektív védelem - hangsúlyozta dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter november 29-én, hétfőn, Budapesten, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karán.

FVT (1)

A haderőtervezőkhöz látogattak a vezérkari tanfolyam hallgatói

2021. november 25. 17:15

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar, Katonai Felsővezető Szakirányú Továbbképzési Szak résztvevői november 25-én látogatást tettek a Honvédelmi Minisztérium II. objektumában, a Magyar Honvédség Parancsnoksága egyik kulcsfontosságú szervezeti egységénél, a Haderőtervezési Csoportfőnökségnél, hogy megismerjék annak feladatrendszerét, valamint részletes tájékoztatást kapjanak a Magyar Honvédség haderőfejlesztési programjairól.

MH LMVIK (4)

Nemzetközi képzés Veszprémben

2021. november 25. 9:59

A járványügyi rendszabályok szigorú betartásával tartják az idei második alapszintű légi vezetési és irányítási képzést az MH Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ bázisán (MH LMVIK) a héten.

Kiss_nyitó

Töretlen sikerű nemzetközi tanfolyam a béketámogatóknál

2021. november 19. 17:02

„A Békeműveleti Együttműködési Tanfolyam segíti a hallgatókat, hogy az adott műveleti területen megtalálják helyüket és szerepüket” - fogalmazott a honvedelem.hu kérdésére Kiss Róbert ezredes, a szolnoki MH Béketámogató Kiképző Központ központparancsnoka, akivel egyebek mellett a képzés múltjáról és jelentőségéről beszélgettünk.

PSOCC (1)

Újabb nemzetközi tanfolyam kezdődött a béketámogatóknál

2021. november 16. 9:58

Kilenc nemzet hallgatóinak részvételével kezdődött az 5. Békeműveleti Együttműködési Tanfolyam (Peace Support Operation Cooperation Course – PSOCC) november 8-án, az MH Béketámogató Kiképző Központban. A felkészülőket Kiss Róbert ezredes, a központ parancsnoka köszöntötte.

ÖVAT_zárás (nyitó)

„Ki, ha nem én, mikor, ha nem most?”

2021. november 12. 15:30

Mihócza Zoltán altábornagy, a Magyar Honvédség Parancsnoksága törzsfőnöke, valamint Kaszab Zoltán főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa is részt vett a 9. Összhaderőnemi Vezető Altiszti Tanfolyam (ÖVAT) nemzetközi hetének zárórendezvényén Balatonakarattyán, az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban november 12-én, pénteken.

ÖVAT_index

Veszprémben és Pápán jártak az Összhaderőnemi Vezető Altiszti Tanfolyam résztvevői

2021. november 12. 9:23

Veszprémi és pápai katonai szervezetekhez látogattak az Összhaderőnemi Vezető Altiszti tanfolyam nemzetközi hetének résztvevői november 11-én, csütörtökön.

IMG_2485

NATO-tanfolyam a pápai bázison

2021. november 11. 17:39

NATO Összhaderőnemi Légtérgazdálkodási Tanfolyam zajlik az MH Pápa Bázisrepülőtéren.