Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

tanfolyam

defender_felkészítés_mhkkk (2)

Sikeresen vizsgáztak az amerikai katonák

2021. január 16. 7:16

A Defender Europe 21 többnemzeti gyakorlatsorozat előkészítési szakaszában az amerikai haderő Európában állomásozó, a gyakorlatok közlekedés-támogatási feladataiban résztvevő alakulatainál felmerült az igény a NATO Logisztikai Funkcionális Területi Rendszer (Logistics Functional Area Services - LOGFAS) közlekedési vonatkozású moduljainak használatára. Ennek kapcsán felkészítésen vett részt hat amerikai katona január 11-15. között, az MH Katonai Közlekedési Központnál.

DSCN7741

Járőrkutya-vezetői tanfolyamot tartottak Szolnokon

2020. december 16. 7:16

Több év után először szerveztek járőrkutya-vezető szakkiképzést a Magyar Honvédségnél.

mh2krrdd_kgphoto_04_35

Gondolatok egy „Pitbull” margójára…

2020. december 8. 7:12

Néhányan sikeresen a hátuk mögött tudhatják az idei utolsó kiválasztó-felmérő foglalkozást az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandárnál. Az elmúlt tizenöt évben „Pitbull” néven elhíresült megmérettetés sokaknak a kínszenvedést jelentette, másoknak pedig a sikert, katonai karrierjük csúcsát. Jó ideje megfogalmazódott bennünk, kiképzőkben a gondolat: szólni kellene a következő generációkhoz, hogy könnyebben vehessék ezt az akadályt.

Ranger (1)

A magyar ranger

2020. december 4. 8:05

Amerikában minden lövésztiszttel és altiszttel szemben alapvető elvárás, hogy legalább egyszer megpróbálja elvégezni a Ranger Schoolt, azaz az USA hadseregének nemzetközi, elit lövész-tanfolyamát, mely fizikailag és mentálisan is rendkívüli megterhelést jelent. A szövetséges hadseregek kiválasztott katonái számára is nyitott tanfolyamon, a Magyar Honvédség részéről az elmúlt két esztendőben csak Pászthory Domonkos főhadnagyot, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár, hódmezővásárhelyi 62. Lövészzászlóalj, második lövészszázad parancsnokát avatták rangerré.

Egészségügyi szakkiképzés Szolnok (4)

Veszélyhelyzeti segédápolói tanfolyam indult

2020. november 27. 14:55

Harminc órás veszélyhelyzeti segédápolói tanfolyamot indított az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis. A képzés célja, hogy a tanfolyam végére a katonák képesek legyenek eszméletlen betegek vizsgálatára, alapszintű újraélesztés végzésére, félautomata defibrillátor használatára és eszméletlen ember stabil oldalfektetésére.

2020_10_26-11_13 Nemzeti WIT tanfolyam_004

Hadszíntéri helyszínelőket képeztek Szentendrén

2020. november 14. 9:38

Az MH Altiszti Akadémia, Nemzetközi Kiképző Alosztály szervezésében rendezték meg a Nemzeti Hadszíntéri Helyszínelő Csoport (WIT) szakmai tanfolyamot október 26. és november 13. között Szentendrén.

Összhaderőnemi Vezető Altiszti Tanfolyam nemzetközi hete zárás (3)

Sikeres volt a nemzetközi hét

2020. november 12. 17:20

A járványhelyzet miatt a tervezettnél egy nappal korábban, november 12-én, csütörtökön ért véget az Összhaderőnemi Vezető Altiszti Tanfolyam nemzetközi hete Balatonakarattyán.

20201109_Összhaderőnemi Vezető Altiszti Tanfolyam (1)

Nemzetközi hét az Összhaderőnemi Vezető Altiszti Tanfolyamon

2020. november 9. 18:56

Az altiszti kar képezi a haderő gerincét és a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Programban is kiemelt szerep jut az altiszteknek – hangzott el a tanfolyam nemzetközi hetének első napján, november 9-én, hétfőn, az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban.

HEAT_zárás_MH_BTKK (4)

„Az emberi életnél nincsen értékesebb”

2020. november 3. 9:31

Az oklevelek átadásával ért véget az MH Béketámogató Kiképző Központ szervezésében immár tizenkettedik alkalommal tartott Veszélyes Környezet Tudatosság Tanfolyam (Hostile Environment Awareness Training – HEAT). Az Üldözött Keresztények Megsegítéséért és a Hungary Helps Program Megvalósításáért Felelős Államtitkárság másodszor „delegálta” munkatársait, akik október 25-én érkeztek meg egyhetes felkészítésük helyszínére, Táborfalvára.

vezenylozaszlso (2)

„A vezető altiszti tanfolyam előnyei célt érnek a jövőben”

2020. október 30. 18:14

Ezzel a bevezető gondolattal kezdte meg előadását Mario Mateljic főtörzszászlós, a Közép-európai Többnemzeti Hadosztály Parancsnokság vezénylőzászlósa, aki megtiszteltetésnek vette, hogy az Összhaderőnemi Vezető Altiszti Tanfolyam 8. kurzusának bemutathatja a jelenleg horvát-magyar vezetésű katonai szervezetnél betöltött beosztását és annak főbb célkitűzéseit.