Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

tanfolyam

Hmvhely_műszaki_altisztjelöltek (8)

Műszaki altisztjelöltek vizsgáztak Hódmezővásárhelyen

2021. június 18. 7:18

Sikeres vizsgákkal ért véget június közepén a műszaki altisztjelöltek harmadik moduljának szakmai felkészítése az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrségében.

Toborzó szaktanfolyam (3)

Mit jelent toborzónak lenni?

2021. június 17. 7:19

A Magyar Honvédség Parancsnokságának Személyzeti Csoportfőnöksége (MHP SZCSF) immár negyedik alkalommal szervezte meg a toborzó állomány számára fontos képességfejlesztő tanfolyamot, az úgynevezett Toborzó Szaktanfolyamot.

Felsővezető_tanfolyam_Rácz_Tünde (1)

Záróvizsgán adtak számot tudásukról

2021. június 16. 19:20

Kétnapos záróvizsgán adnak számot tudásukról azok a főtisztek, akik részt vettek a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar, Katonai Felsővezető Szakirányú Továbbképzési Szak elnevezésű tanfolyamán. A magyarországi képzés történetében első női katonaként, Szabóné Szabó Andrea alezredes is teljesítette a tíz hónapos kurzust.

20210611-tanfolyam-zarasa (2)

Véget ért a haladó altiszti tanfolyam

2021. június 12. 7:12

Véget ért a szentendrei MH Altiszti Akadémia Altisztképző Központja által szervezett haladó altiszti tanfolyam. A május elején induló hat hetes felkészítésen a katonák elméleti és gyakorlati képzés keretében sajátították el azokat a vezetői készségeket, melyek a magasabb rendfokozat eléréséhez szükségesek.

20210610-PAT 01

A jövő katonái

2021. június 10. 16:31

Budapesten, a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban köszöntötte ünnepélyes keretek között a Debreceni Egyetem „Bevezetés az űreszközök üzemeltetésébe” című tanfolyamát elvégzett katonákat Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes június 10-én, csütörtökön.

központparancsnoki_látogatás (3)

Központparancsnoki látogatás Hódmezővásárhelyen

2021. június 5. 7:28

A jelenleg is zajló műszaki és lövész altisztjelöltek szakmai tanfolyamának hallgatóinál tett látogatást Négyesi Tibor főtörzszászlós, az MH Altiszti Akadémia Altisztképző Központ parancsnoka június elején, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrségében.

20210551-KVT  (1)

A Kisalegység Vezetői Tanfolyam jövője

2021. június 2. 7:17

A Kisalegység Vezetői Tanfolyam – azaz, ahogy a katonák ismerik: KVT - pilot programként került az altisztképzés rendszerébe. A március elsején indult öthetes kurzuson azok a legénységi állományú katonák vehettek részt, akiket kiválasztottak arra, hogy altiszti beosztásba kerüljenek. A kurzus céljáról és jövőjéről Négyesi Tibor főtörzszászlóssal, az MH Altiszti Akadémia Altisztképző Központ parancsnokával beszélgettünk.

Acélkocka_Bocskai (13)

Leendő altisztek harcászata

2021. május 29. 7:19

Harcászati foglalkozásokon vettek részt a lövész altiszti szakmai tanfolyam hallgatói májusban, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár gyakorlóterén.

Székesfehérvár_Acélkocka

Minden, ami fegyverzettechnika – képzés, gyakorlat, vizsga az „Acélkockáknál”

2021. május 28. 8:05

Újabb szakaszba léptek az „Acélkocka” altiszti tanfolyamok székesfehérvári képzései, április 20-tól infokommunikációs, május 17-től pedig fegyverzettechnikai ismereteket tanítanak a leendő altiszteknek.

külszolgálat_so (6)

Tartós külszolgálatba készülnek

2021. május 24. 7:18

A tartós külszolgálatra tervezett katonáknak tartottak békeműveleti felkészítést május 17-20. között Szolnokon, az MH Béketámogató Kiképző Központban.