Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Vezetési gyakorlat és osztályba soroló vizsga a műszakiaknál

Szöveg: MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred |  2020. március 9. 5:40

Gépjárművezetői kiképzést és osztályba soroló vizsgát tartottak február végén Szentesen, az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezrednél.

1596076933

A műszaki ezred alaprendeltetéséből adódó feladatok végrehajtásához több száz technikai eszközzel rendelkezik, amelynek fele kerekes gépjárműtechnikai eszköz. Ezért az alakulat minden évben többször is szervez vezetési gyakorlatot, egyrészt azért, hogy felkészítsék az újonnan érkezett állományt, másrészt pedig azért, hogy a már szakképzett gépjárművezető katonák szinten tartsák és elmélyítsék tudásukat a technikai eszközök szakszerű, biztonságos használatáról.

A február végén megtartott kiképzés elméleti ismeretek elsajátításával kezdődött, ahol az állomány megismerhette a kijelölt 14 különböző típusú gépjármű fő paramétereit, a technikai kiszolgálásukat, továbbá a nyári- és téli igénybevételre való felkészítést. A folytatásban begyakorolták az eszközök vezetését a laktanya melletti vezetési pályán és országúton egyaránt. A kiképzés osztálybasoroló vizsgával zárult, amelyen 54 fő szerzett vezetési engedélyt az adott technikai eszközre.

GALÉRIA