Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Zsúfolt a gyakorlótér Szentesen

Szöveg: N. G. |  2014. április 21. 14:27

Az éves kiképzési tervnek megfelelően a szentesi MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred 1. és 2. hídépítő századai átkelés kiképzést hajtottak végre az elmúlt két héten a Tiszán, az alakulat vízi gyakorlóterén. Az átkelési kiképzés mellett Magyar Honvédség-szintű műszaki gépkezelő kiképzések is folytak. A kiképzendő állomány PTSZ-M kétéltű lánctalpas úszógépkocsi és BMK-130M tolóhajó kezeléséből szerzett jártasságot a Tisza vizén.

1595970651
Átkelési kiképzés a Tiszán, Szentesnél

A századokhoz újonnan érkezett katonák az elméleti felkészítés után a gyakorlatban is megismerkedhettek a hídépítéssel. Elsajátították a hídépítés lépésének mozzanatait, a végrehajtandó feladatokat. Emellett megszerezték a vízi jártasság ismereteit, begyakorolták a tolóhajók, a pontonelemek vízre tételét, az elemek összekapcsolását, a komppal történő forgalmazást és a 60 tonnás pontonhíd megépítését.

A már korábban felkészített katonák gyakorolták és készségszinten elsajátították a beosztásokból  adódó szakfeladatokat. A kiképzés a parancsnokoknak jó lehetőség volt az átkelőhelyen történő forgalmazás irányításának gyakorlására.

A kiképzés vezetője, Nagy Gábor százados, az 1. hídépítő század parancsnoka elmondta: elégedett a katonák szakmai felkészültségével.

1595970651
A végrehajtó állománynak és a parancsnokoknak is jó lehetőség volt a kiképzés

Fotó: Faragó Roland Márk szakaszvezető