Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Homsz ismét tüzérségi tűz alatt

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2012. február 28. 13:35

A szíriai biztonsági erők lelőttek három fiatalt vasárnap esti rendszerellenes tüntetéseken Damaszkusz egyik negyedében – közölték február 27-én, hétfőn ellenzéki aktivisták.

Két tüntetés volt Kfar-Szusza negyedben, amelyben a titkosrendőrség és a hírszerzés több hivatala is megtalálható. „A tüntetéseket a szíriai népre ráerőltetett, bohózatba illő, előző napi népszavazás miatti tiltakozásul rendezték meg" – közölték helybeli ellenzéki aktivisták.

Rámi Abderrahmán, az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) jogvédő szervezet vezetője ezt kiegészítette azzal, hogy a tüntetéseken további három fiatal súlyosan megsebesült lövésektől.

„Egyre több rendszerellenes tüntetés van Damaszkuszban és Aleppóban, és a hatóságok minden lehetséges eszközzel el akarják fojtani ezeket" – mondta az OSDH vezetője a szervezet londoni székhelyéről.

Homszi ellenzéki aktivisták arról számoltak be, hogy a kormányhoz hű hadsereg ismét nehéztüzérségi fegyverekkel lőtte hétfő reggel a város szunnita negyedeit, ahol hetek óta sok felkelő húzza meg magát.
„A hadsereg a város főközlekedési útvonalairól lő befelé a szűk mellékutcákba. Már legalább két ember meghalt Szuk negyedben" – közölte Mohammad al-Homszi.