Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Honvédelmi igazgatásból vizsgáztak

Szöveg: honvedelem.hu / hhk.uni-nke.hu |  2020. október 5. 9:50

Honvédelmi igazgatási tanfolyamot tartott szeptember 21. és 25. között a Honvédelmi Minisztérium Védelmi Igazgatási Főosztály, valamint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar.

A tanfolyam hallgatói a Honvédelmi Minisztériumban és háttérintézményeiben, valamint a Magyar Honvédségnél honvédelmi igazgatási, illetve katonai igazgatási munkakörben dolgozók voltak. A képzés célja, hogy a fenti beosztásokba, munkakörökbe a közelmúltban kinevezett aktív és tartalékos katonák átfogó képet kapjanak a honvédelmi igazgatás teljes struktúrájáról és feladatrendszeréről, elősegítve ezzel a hatékony együttműködést a honvédelmi igazgatási szervek között.

A Honvédelmi Minisztérium és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem 2012. óta tartó szoros együttműködése biztosítja a tanfolyami képzés elméleti és gyakorlati megalapozottságát. Az előadók kiválasztása azon elv mentén történik, hogy minden témakört az arra leghivatottabb oktassa: olyan, aki az azzal kapcsolatos tevékenységet a mindennapi gyakorlatban végzi vagy irányítja.

A szervezők nagy hangsúlyt fektettek az egészségvédelmi intézkedésekre: a hallgatók és a külső oktatók belépéskor érintés nélküli testhőmérséklet mérésen estek át és kézfertőtlenítést végeztek, mindemellett COVID nyilatkozatot írtak alá, a közösségi terekben pedig arcmaszkot viseltek. A szervezők valamennyi hatályos rektori, dékáni és laktanyaparancsoki intézkedést és utasítást a tanfolyamot megelőzően elküldtek a résztvevők részére, illetve azok a tanfolyam ideje alatt nyomtatott formában is folyamatosan elérhetőek voltak. A tematikában és az előadásokban a veszélyhelyzet, valamint a normál jogrendi válsághelyzetek közül az egészségügyi válsághelyzet részletesebb bemutatására is sor került. 

Az egyhetes képzés végén a hallgatók írásbeli vizsgán adtak számot a megszerzett ismereteikről, amelyet - az eddigi legkiválóbb eredménnyel - mindannyian sikeresen teljesítettek.