Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A képességeiket mutatták be a vegyivédelmi katonák

Szöveg: Bleszkán Szilárd |  2012. augusztus 31. 17:36

Katonai tiszteletadással fogadták Hende Csabát és dr. Benkő Tibor vezérezredest augusztus 31-én, pénteken Budapesten, az MH Görgei Artúr Vegyivédelmi Információs Központban (GAVIK). A honvédelmi miniszter és a Honvéd Vezérkar főnöke az alakulat csapatünnepe alkalmából látogatott el a Jászberényi úti objektumba.

1595940919
Hende Csaba fogadta Farkas Ferenc alezredesnek, az alakulat parancsnokának jelentését, majd a honvédelmi miniszter és a Honvéd Vezérkar főnöke megtekintette a GAVIK képességeit ismertető bemutatókat.

Az MH Vegyi, Sugárfigyelő és Helyzetértékelő Ügyeleti Szolgálat az Automata Mérő- és Adatgyűjtő Rendszer (AMAR) adatfeldolgozó központjának működését mutatta be. Ezt követően a központ katonái a dinamikus bemutatóval egy mintavételi eljárást modelleztek, megismertetve a jelenlévőket a HAVARIA laboratórium működésével.
Hende Csaba és Benkő Tibor vezérezredes megtekintette a mobil ABV hadműveleti kiértékelő csoport és az AMAR támogatócsoport eszközeit, majd dicsérő szavakkal köszönte meg a bemutatókat.

A miniszteri látogatást követően megtartott ünnepi állománygyűlésen Domján László vezérőrnagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka méltatta a vegyivédelmi információs központ tevékenységét és megköszönte a katonák munkáját.

1595940919

 Fotó: Krasznai-Nehrebeczky Mária