Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Célba ért a magyar segélyszállítmány

Szöveg: kormany.hu |  2012. június 5. 20:47

Megérkezett Törökországba az a segélyszállítmány, amelyet a magyar kormány ajánlott fel a szíriai menekültek megsegítésére.

1595936759
A Magyar Honvédség készletéből származó segélyszállítmányát (ötezer takarót és több mint hétszáz lepedőt) szállító kamion június 3-án délután érkezett meg Adanába. A magyar kormány által – a Honvédelmi Minisztérium mellett a Külügyminisztérium pénzügyi támogatásával, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szervezésében és az EU Bizottság társfinanszírozásával – a török hatóságok részére, a szír menekültek megsegítésére felajánlott segélyszállítmányt Sallai Zoltán alezredes, ankarai véderő-, katonai és légügyi attasé adta át Rahmi Bozkurtnak, a Török Vörös Félhold segélyszervezet földközi-tengeri területi igazgatójának.

Rahmi Bozkurt megköszönte a magyar segítséget, majd tájékoztatásul közölte: a segélyszállítmányt az átrakodást követően azonnal útnak indítják, így az másnap, június ötödikén érkezik meg a mintegy ötezerhétszáz menekültet befogadó menekülttáborba.

1595936759

 Fotó: HM Sajtóiroda