Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Jubileum Miskolcon

Szöveg: Szombati Emese mk. őrnagy |  2010. október 14. 15:50

Negyven éves lett a Miskolci Helyőrségi Nyugállományú Klub: a Borsod megyében élő nyugdíjas katonák nagyszabású ünnepségen emlékeztek meg az évfordulóról. A MH Kelet-magyarországi Hadkiegészítő Parancsnokság Parancsnoka a rendezvényen emlékszalagot adományozott a klubnak.

A klub elnöke és vezetősége meghívta a nyugdíjasklub életét segítő aktív szervezetek parancsnokait, vezetőit is, köztük a MH Kelet-magyarországi Hadkiegészítő Parancsnokság megbízott parancsnokát, helyettesét és az 1. Toborzó és Érdekvédelmi Iroda irodavezetőjét, érdekvédő munkatársait valamint a megyében élő volt katonai szervezetek parancsnokait és nyugdíjas társszervezetek vezetőit, akik örömmel jelentek meg a rangos eseményen.

A klub 1970-ben alakult, tagjai között tudva Miskolc város és

1595908565
az akkori helyőrség katona nyugdíjasait, özvegyeit, valamint rendvédelmi szervezetek nyugállományú tagjait és özvegyeit. A 90-es években a klub létrehozott két alapítványt, melyek komoly felkészültséggel és anyagi gondoskodással a klub céljának megfelelően kutatják és támogatják a katonatársadalom nehéz anyagi helyzetbe került tagjait, hogy enyhíteni tudjanak nehéz helyzetükön. Bajtársiassággal, hagyománytisztelő értékrenddel, összetartozással és szeretettel erősítik közösségüket.

Az ünnepi rendezvényt Orosz Lajos nyá. ezredes, a nyugállományú klub titkára nyitotta meg. Ezt követően a program a Honvéd együttes színes műsorával folytatódott, mely fergeteges sikert aratott. A klub 40 éves történetéről, alapítóiról, vezetőiről, valamint az Idősek Világnapjáról Magyar Géza nyá. ezredes, a klub elnöke tartott emlékező előadást. Az ünnepség honvédelmi miniszteri, vezérkari főnöki, államtitkári elismerések átadásával és díszoklevelek kiosztásával folytatódott. A Helyőrségi Nyugállományú Klub emlékzászlójához emlékszalagot kötött az adományozó a Magyar Honvédség Kelet-magyarországi Hadkiegészítő Parancsnokság parancsnoka nevében Vitár Zsolt alezredes, a MH Kelet-magyarországi Hadkiegészítő Parancsnokság megbízott parancsnok-helyettese.

A rendezvény hivatalos programját követően zenés vacsorával kedveskedtek meghívott vendégeiknek és klubtársaiknak a klub vezetői. Az emlékezés, a bajtársakkal való találkozás, a kötetlen beszélgetés estébe nyúlóan folytatódott a résztvevők nagy örömére. Miskolc városában a klub jóvoltából tovább ápolják a történelmi- és katonahagyományokat ápolása, a nemzedékek közti kapcsolatokat.

1595908565
 

Fényképezte: Tóth Béla őrnagy