Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hősök emlékezete Somogyban

Szöveg: Mészáros Károly százados |  2012. június 5. 14:38

Május utolsó vasárnapja a magyar hősök és mártírok emléknapja. Somogy megye szinte összes településén megemlékeztek ezen a napon azokról, akik legdrágább értéküket, az életüket áldozták a hazáért.

1595936752
Kaposváron Pünkösd vasárnapján hívta emlékezésre a Mártírok és Hősök Közalapítvány Somogy megyeszékhelyének polgárait a Hősök Templomához. Az egybegyűltek Agg József főesperes celebrálásában a magyar hősök és mártírok emlékére tartott szentmisén vettek részt, majd a Hősök Emlékművénél folytatódott a megemlékezés.

A rendezvényen beszédet mondott Gelencsér Attila a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke és dr. Heintz Tamás országgyűlési képviselő, majd a helyőrség katonai alakulatának képviselői, a nyugdíjas klubok és a civil szervezet képviselői helyezték el a kegyelet virágait az emlékműnél.

Nagyatádon, a Hősök Szobránál szervezett emlékező ünnepséget a város, majd a résztvevők a bodvicai városrész világháborús emlékművénél helyeztél el az emlékezés koszorúit. Barcson a Dráva Fesztivál programsorozat részét képezte a hősök napi megemlékezés, melyet a Pieta szobornál rendeztek a város közönségének.

Marcaliban a Hősök terén álló első világháborús emlékműnél emlékeztek a hősökre a volt katonaváros nyugállományú klubjai. A rendezvényen katonadalok hangzottak el a Bajtársi dalárda részéről. Az esemény zárásaként a katonai nyugdíjas szervezetek vezetői az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság képviselőjével koszorút helyeztek el a szobor talapzatánál.

1595936752