Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Idén kezdődik a Mi–26T2 sorozatgyártása

Szöveg: honvedelem.hu / jetfly.hu |  2012. február 27. 19:51

Az orosz Rosztvertol vállalat tervei szerint már az idén elkezdődhet a modernizált nehéz szállítóhelikopter, a Mi–26T2 sorozatgyártása – nyilatkozta a Rosztvertol vezérigazgatója, Borisz Nyikolajevics Szljuszar.

Információk szerint, a jelenleg még tesztelési fázisban járó forgószárnyas sorozatgyártásával egy időben, már megkezdik annak exportálását is.

Szljuszar szerint a modernizált Mi–26T2 új avionikát, többfunkciós folyadékkristályos kijelzőket kapott, melynek köszönhetően a személyzet száma ötről, két-három főre csökkent, továbbá a forgószárnyast éjjellátó képességekkel is ellátták. A többfunkciós kijelzők jelentősen csökkentik a személyzet leterheltségét, valamint a módosításoknak köszönhetően olcsóbb lesz a helikopter üzemeltetése, illetve a személyzet kiképzése is.

Oroszországban és a FÁK országaiban, továbbá Indiában és Venezuelában jelenleg Mi–26T-k állnak hadrendben, továbbá számos európai, ázsiai, latin-amerikai és afrikai országban is, több vállalat üzemelteti, lízingeli a típust – nyilatkozta a Rosztvertol vezérigazgatója.

Mint ismeretes, az indiai védelmi minisztérium még 2009 májusában írta ki a nehéz szállítóhelikopter tendert, mely során 15 darab forgószárnyas beszerzése várható. A tenderre az orosz Mi–26T2 és az amerikai Boeing CH–47F Chinook nevezett.

1595932019