Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Izraeli katonai megtorlás – kilenc halott

Szöveg: MTI/honvedelem.hu |  2008. január 4. 9:04

Kilenc ember halt meg csütörtökön a Gázai övezetben, az izraeli hadsereg megtorló akciójának következtében. A katonaság szárazföldi és légi csapást mért szélsőségesnek minősített palesztinok ellen. Az áldozatok között két nő és négy palesztin fegyveres is van.

Az izraeli katonaság szóvivője szerint a szélsőséges Iszlám Dzsihád szervezet tagjait ölték meg, több házat leromboltak, kórházi jelentések szerint a sebesültek száma meghaladja a harmincat. Helyszíni jelentések szerint az akcióban izraeli tankok és harci helikopterek vettek részt.

Az izraeli hadsereg szóvivője szerint heves ellenállásba ütköztek a Hamász, radikális palesztin szervezet uralta övezetben. A civil sebesültek magas számával kapcsolatban a szóvivő kijelentette, hogy a fegyveresek lakóházakból tüzeltek rájuk.

Izrael azután indított szárazföldi akciót a Gázai övezet ellen, hogy palesztin fegyveresek kilőttek egy rakétát Askelon városára. A töltet nem érte el a települést, lakatlan területen robbant fel, személyi sérülést és anyagi kárt nem okozott – az izraeli hadsereg szóvivője szerint.