Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Jelentős eszközbeszerzés az MH Egészségügyi Központban

Szöveg: MH Egészségügyi Központ |  2021. november 18. 10:42

Új, modern genetikai ultrahang készülékkel bővült a Honvédkórház Szülészet-nőgyógyászati Osztályának eszközparkja. A Podmaniczky utcai telephelyen beüzemelt berendezés mellett további három darab ultrahang beszerzése is megtörtént.

EK_eszközbeszerzés (2)

Egy korszerű genetikai ultrahang készüléket helyeztek üzembe a Honvédkórház Szülészet-nőgyógyászati Osztályán. Az új eszköz kiváló képminőséggel és automatikus funkciókkal rendelkezik, ezáltal megkönnyíti a diagnosztikát végző szakemberek munkáját.

Az ultrahangvizsgálatnak jelentős szerepe van a várandósság során, mert az egyik legeredményesebb képalkotó eljárás, amellyel kiszűrhető számos fejlődési rendellenesség. A magzat egészségügyi fejlettségének ellenőrzése mellett, a vizsgálatnak köszönhetően, a leendő szülők figyelemmel kísérhetik a magzat fejlődésének szakaszait is.

EK_eszközbeszerzés (1)

A járványügyi szabályok betartása mellett megrendezett, szűk körű átadáson jelen volt az MH EK Honvédkórház főigazgatója, dr. Wikonkál Norbert Miklós, valamint a kórház szakmai vezetői is.

A főigazgató az átadás során elmondta: a Szülészet-nőgyógyászati Osztály és annak PIC részlege jelentős és vezető szerepet vállal a fővárosi ellátásban, amelynek körét gyakran vidékről érkező pácinesek is bővítik.

A betegellátásban résztvevő osztályok megfelelő infrastrukturális fejlesztése kiemelt cél az intézmény vezetősége számára.

A genetikai ultrahang eszköz mellett a további három ultrahang készülék a Gasztroenterológiai Osztály és a székhely Járóbeteg Szakrendelő Intézetének munkáját fogja segíteni segíti.

A több tízmillió forintos beszerzés a Honvédelmi Minisztérium segítségével valósult meg.