Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

egészségügy

NATO KEKK-MH EK (nyitó)3

Együttműködés a NATO és nemzeti katona-egészségügyben

2022. november 28. 9:07

A katona-egészségügyi képzés, kiképzés és a tudományos kutatás területét érintő együttműködési megállapodást írt alá az MH Egészségügyi Központ és a NATO Katona-egészségügyi Kiválósági Központ.

Tompa_nyitó

Életveszélyes sérültnek nyújtottak segítséget

2022. november 24. 15:07

Az MH Egészségügyi Központ székesfehérvári telephelyén szolgálatot teljesítő Buzásné Pesti Mónika főtörzsőrmester és Kucián Imre szakaszvezető, határmenti feladat egészségügyi biztosítása közben, súlyos, életveszélyes sérültnek nyújtottak segítséget egy balesetnél Tompán.

IMG_7593

Szakmai konferencia a Honvédkórházban

2022. november 23. 10:07

A Honvédkórházban megalakuló újabb Neurovascularis Intervenciós profil szakmai vonatkozásairól tartottak tudományos szimpóziumot november 22-én, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központban. A konferencia megnyitóján beszédet mondott Gion Gábor, a HM stratégiai elemzésért és humánpolitikáért felelős államtitkára.

20221117_mhek_koraszulottek_vilagnapja_01

A koraszülöttek világnapjára emlékeztek az MH Egészségügyi Központban

2022. november 17. 16:10

2011 óta november 17-én ünnepeljük a koraszülöttek világnapját, köszöntve azokat az egészségügyi dolgozókat, akik éjt nappallá téve mentik és gyógyítják a kicsiket, valamint azokat a kicsi hősöket, akiknek már életük kezdetén komoly harcot kell vívniuk az életben maradásért. Az MH Egészségügyi Központ (MH EK) PIC osztálya idén jótékonysági sütivásárral és gyermekprogramokkal ünnepelte a napot.

Vimimed_index_2

Rendkívüli helyzet volt és lesz!

2022. november 9. 22:24

A Magyar Katonai- Katasztrófaorvostani Társaság november 9-én, szerdán tartotta idei, immár 24. tudományos konferenciáját Budapesten. A rendezvényen – igazodva az elmúlt pár esztendő globális jelentőségű eseményeihez – a rendkívüli helyzetekre történő felkészülés és azok lehetséges megelőzése került előtérbe. Mert rendkívüli helyzet volt és lesz! – ahogy az egyik előadás címe is jelezte.

VIMIMED (nyitó)

A Visegrádi Négyek katona-egészségügyi konferenciája Budapesten

2022. november 8. 20:10

Budapest ad otthont a Visegrad Military Medicine Conference (VIMIMED) elnevezésű katonaorvosi szakmai eseménynek november 8-10. között. A szlovák, cseh, lengyel és magyar katona-egészségügyi rendszerek vezetői két év után oszthatják meg újra személyesen, közös fórumon a tapasztalataikat.

orvos_index

A hősi halált halt orvosokra emlékeztek

2022. november 4. 22:19

Katonai tiszteletadással emlékeztek a hősi halált halt orvosokra Budapesten, a Ludovika tér mellett található Magyar Hősi Halott Orvosok emlékműnél, november 4-én, pénteken.

telepített ROLE1 és ROLE2 megtekintése KLAC1704

„Bármikor, bárhová”

2022. október 27. 21:47

Egyhetes gyakorlatot tartott a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ (MH EK) mintegy 120 fős kontingense az intézmény Egészségügyi Felkészítő és Továbbképző Intézetében, ahol először tesztelték az új beszerzésű ROLE 2 képesség eszközeit és gyakorolta be az állomány a használatát szimulált harctéri körülmények között. A gyakorlat utolsó napján az élethűen megjelenített harci helyzetet és a sebesültek ellátását dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség Parancsnoka is megtekintette.

4_ludovika_scholars_jonatan_lerga_2022-2

Képek és zajok: a mesterséges intelligencia használata

2022. október 27. 16:07

A mesterséges intelligencia (MI) alkalmazási területeit mutatta be előadásában Jonatan Lerga, a Rijekai Egyetem professzora a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Ludovika Scholars vendégelőadói programjának keretein belül az Oktatási Központban október 24-én, hétfőn. A nyílt tanórán szóba került - a gyógyászati technológiák mellett - az adatok általános felhasználása és a gépi tanulás is.

medevac5

Quick Response 2022: éles MEDEVAC készenlét

2022. október 21. 8:08

Gyakorlat keretében ellenőrizte az EUFOR törzse a Szarajevóba kiutazott állomány felkészültségét október 19-én, szerdán.