Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

egészségügy

Király_Anna_nyito

“Bizalom, együttműködés, bajtársiasság, tisztelet...”

2023. március 18. 7:40

Tavaly ősszel számos katonaorvos tett esküt az ország több alakulatánál. A velük kötött ösztöndíjszerződések által még több szakember került az egészségügyi ellátórendszer és a katona-egészségügy területére egyaránt.

DSC_0097

Harctéri életmentők versenyeztek Irakban

2023. március 1. 9:28

Az Erbil Légibázison települt amerikai ROLE-2 egészségügyi központ szervezésében február 24-én „MASCAL OLYMPICS” elnevezésű nemzetközi versenyt rendeztek a koalíciós erők egészségügyi és harctéri életmentő katonái részvételével. A nemzetközi összetételű csapatokban az MH Iraki Kiképzést-biztosító Kontingens 15. váltását összesen négyen képviselték.

ek2

A szíve az ápolásé

2023. február 7. 9:28

Tóth Katalin Bíborka, az Észak-Pesti Centrumkórház – Honvédkórház szakoktatója, egyetemi okleveles ápolója nyerte el a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) 2022. Év Elhivatott Fiatal Szakdolgozója díjat.

pecs_statikusbemutato_cover1

Karrierlehetőség a magyar fiatalok számára

2023. január 29. 9:33

A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Szombathelyi Képzési Központ által szervezett nyílt napon statikus bemutatót tartott az MH Egészségügyi Központ (MH EK) Csapat- és Foglalkozás-egészségügyi Intézet kijelölt szakállománya. A rendezvényen több egészségügyi szolgáltató különböző szakiránya igyekezett felkelteni a fiatalok érdeklődését.

drMBnyito

Fiatal és elhivatott

2023. január 3. 14:00

Dr. Mihalovits Botond hadnagy 2022. augusztus 1-jén kezdte meg szolgálatát a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Honvédkórház Plasztikai és Égéssebészeti Osztályán rezidensként. Az alábbi interjúból többek között az is kiderül, hogyan ismerkedett meg a honvédséggel.

KLAC6885

Január elsejével átalakul a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjának működése

2022. december 31. 13:34

2023. január elsejétől a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ részeként működő Honvédkórház ellátási feladatainak döntő részét új egészségügyi szolgáltatóként az Észak-Pesti Centrumkórház – Honvédkórház veszi át. Az újonnan létrejövő szervezet tevékenységét a belügyminiszter, mint a Kormány egészségügyért felelős tagja irányítja majd.

Mátyásfalvi_nyitó

„Hosszútávon is a Magyar Honvédségen belül képzelem el a jövőmet!”

2022. december 28. 9:40

Mátyásfalvi Réka hadnagy augusztus 1-jén kezdte meg pályáját a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ (MH EK) állományában. Korábban Mészáros Lázár ösztöndíjas hallgatóként folytatta tanulmányait és a Semmelweis Egyetemen szerzett mentőtiszti diplomát, jelenleg pedig az MH EK ROLE 2 állományában teljesít szolgálatot.

katorvos1

A katonaorvosi pálya izgalmasabbnak tűnt…

2022. december 10. 19:30

Dr. Pitrik Fruzsina hadnagy, ösztöndíjas katonaorvos már nagyon kicsi korában tudta, hogy orvos szeretne lenni. Kezdettől fogva kutatóorvosként képzelte el magát, azonban az egyetemen rájött, hogy sokkal felemelőbb érzés emberekkel foglalkozni és segíteni őket a felépülésben.

ROLE-2_index

Nehéz körülmények között is bizonyított a ROLE-2 állománya

2022. december 6. 15:53

A Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program részeként, 2021-ben közbeszerzést írtak ki moduláris felépítésű, telepíthető, sebészeti képességgel rendelkező katonai kórház beszerzése céljából. Ezzel kialakul egy önálló „ROLE-2 Basic” képesség, amelynek segítségével az egészségügyi szakemberek műveleti területen is képesek lesznek magas szintű orvosi ellátást nyújtani az arra rászorulóknak. Az eszközháttér fontos, a képességhez azonban az ember, a szakértelem és a csapatmunka nélkülözhetetlen.

sportszázad_véradás_index

Véradás a katonasportolókkal

2022. december 3. 8:30

A Magyar Honvédség Sportszázada az Országos Vérellátó Szolgálattal együttműködve szervezett véradást Budapesten, a szolgálat Karolina úti telephelyén, december 2-án, pénteken. A sportszázad katonáinak célja az volt, hogy a rendszeres véradók és a karjukat első alkalommal nyújtók együtt adjanak vért, ezzel is népszerűsítve a segítségnyújtás ezen formáját.