Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Judoképzés a pápai katonáknak

Szöveg: Mátyás Botond Hunor főhadnagy | Fotó: Dévényi Veronika |  2022. október 4. 9:37

A Honvédelmi Judo Program keretében tartanak katonai közelharc- és kézitusaképzést az MH Pápa Bázisrepülőtér katonáinak.

Judo_Pápa (4)

A Honvédelmi Judo Program célja az, hogy lehetőséget biztosítson a Magyar Honvédség hivatásos, szerződéses és tartalékos katonáinak a judo alapjainak elsajátítására. A programot modulrendszer-szerűen dolgozták ki, így a tananyag jól beilleszthető az olyan kiképzési tervekbe, mint például a tábori kihelyezési hét. A bázisrepülőtéren szolgáló Nagy István zászlós és Szilárd Balázs főtörzsőrmester feketeöves judomesterként és okleveles sportedzőként oktatják társaikat a távolkeleti küzdősportra.

„A judo és a honvédség is olyan jelentős értékeket képvisel, mint a tisztelet, bajtársiasság, kitartás, amelyek a mai világban elengedhetetlenek. Emellett a judo egyszerre önvédelmi sport és remek állóképesség-fejlesztő is, így több szempontból is hasznos a katonák képzésekor” – emelte ki Nagy István zászlós.

A judós képzés fő irányvonala az önvédelmi sportág szellemiségével történő megismerkedés, az alap eséstechnikák, fogások és a földharc-, valamint állástechnikák elsajátítása.