Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kalocsán koncertezett a légierő zenekar

Szöveg: honvedelem.hu / MH 86. SZHB | Fotó: az alakulat felvételei |  2021. augusztus 30. 11:34

A Nemzetközi Fúvószenei Napok keretében adott nagyszabású koncertet az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis alárendeltségébe tartozó Légierő Zenekar-Szolnok. A hangversenyt a Kalocsai Színház nagytermében rendezték meg augusztus 27-én, pénteken este, Molnár János őrnagy és Márki Sándor százados vezényletével.

„A zenekar május közepéig a pandémia előidézte feladatokban vett részt, kórház, határ és járőr feladatokat láttak el, így sem próbálni, sem koncertet adni nem volt lehetőségük a katonazenészeknek. Hosszú lemaradást kellett pótolni, de a zenészek professzionális hozzáállásának köszönhetően visszatrenírozták magukat a tőlük elvárható szintre, így nem csak a hallgatóságnak, de a zenekarnak is felüdülés volt, hogy újra színpadon állhattak” – jelentette ki Molnár János őrnagy, a zenekar karmestere.

zenekar2.

A formáció másfél órás programja igazi stíluskavalkád volt: német, orosz, spanyol és magyar zenék mellett, könnyed hangvételű, nagy slágerek is elhangoztak a koncerten. Az este különlegessége egy magyarországi ősbemutató volt, Ricardo Mollá „Concerto for two trombones and orchestra” - című műve is felcsendült a repertoár részeként. A szólót Kiss Zoltán és Veér Mátyás művészek játszották.

A közönség vastapssal honorálta a koncertet.

zenekr1.

A zenekar szeptember 4-én, 19.00 órai kezdettel Szolnokon, a Hild téren tartja következő fellépését, melyre minden érdeklődőt szeretettel várnak.