Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Karcagon folytatták a fertőtlenítést a szolnoki katonák

Szöveg: Végh Krisztina zászlós | Fotó: MH 2. KRDD |  2020. december 2. 20:54

A karcagi Szent Pál Marista Általános Iskolát mentesítette az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár kilenc katonája december 2-án.

Karcag

Dánielné Kacsó Andrea, az iskola igazgatója elmondta: a kétszázhatvan tanuló közül már kilencven gyermek, míg a huszonnégy fős kollektívából már tíz tanár betegedett meg az elmúlt időszakban. Az intézmény vezetője kérte az Emberi Erőforrások Minisztériumát, hogy engedélyezze a távoktatást november 25. és december 5. közötti időszakban. Egyúttal kérték a Magyar Honvédség segítségét, hogy az iskola helyiségeit fertőtlenítsék.

Az igazgató asszony elmondta: nem csak az iskola fertőtlenítése a fontos, a szülőket is kéri, hogy kiemelt figyelmet fordítsanak az otthoni higiéniára és a közösségben a maszkviselés fontosságára. Reményét fejezte ki, hogy a kialakult gócpontot a fertőtlenítés sikeresen megszüntette.

A 2500 négyzetméteres iskola tantermeit és közösségi helyiségeit a katonák közel három órán keresztül mentesítették. Az előírt szellőztetés után a tanulók december hatodikán már a megszokott és biztonságos iskolába térhetnek vissza.