Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonai toborzók az utánpótlásért

Szöveg: Murár Zoltán őrnagy |  2011. április 14. 20:17

Államvizsga előtt álló végzős hallgatók állásbörzéken informálódhattak a Magyar Honvédség munka- és továbbtanulási lehetőségeiről. Március végén a bajai Eötvös József Főiskola, néhány nappal ezelőtt pedig a kecskeméti főiskola állásbörzéjén toboroztak a MH Kelet-magyarországi Hadkiegészítő Parancsnokság kecskeméti toborzói.

1595917216
A két főiskola 5 fakultásán közel 9 ezren tanulnak, elismert diplomával kerülnek a nagybetűs életbe. A toborzók elsősorban olyan műszaki végzettségű végzős diákokat kerestek, akik utánpótlást jelenthetnek a Magyar Honvédség részére.

A rendezvényre látogatók körében népszerű volt a Magyar Honvédség kiállító pavilonja. A két helyszínen több ezren találkoztak a katonai toborzókkal és kaptak tájékoztatást a munka- és továbbtanulási lehetőségekről a személyre szabott beszélgetések alkalmával. A korábbi évekhez képest figyelemre méltó változás, hogy nagy számban vettek részt az állásbörzéken az első- és másodéves hallgatók is. Már most, a diploma megszerzése előtt felmérték lehetőségeiket a munkaerőpiacon.

Az állásbörzékre kivitt repülőgép szimulátor nagy sikert aratott mind a látogatók, mind a kiállítók körében. A számítógépes játék nemcsak a műszaki végzettségű hallgatókat vonzotta, hanem az oktatókat, vízügyes, környezetvédő, de még a tanítónak készülőket is.

Az állásbörzék a legjobb alkalmat nyújtják a katonai toborzóknak, hogy a megyében felsőfokú tanulmányokat folytató fiatalok körében a Magyar Honvédséget, a katonai pályát népszerűsítsék, biztosítva ezáltal az utánpótlást a katonai szervezetek részére.

Fotó: Kékesi Csaba százados