Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonák akartak lenni

Szöveg: Kálmánfi Gábor | Fotó: a szerző felvételei |  2021. február 12. 18:44

Hathetes alapkiképzésük befejeztével huszonöt honvéd tette le ünnepélyes katonai esküjét Veszprémben, február 12-én, pénteken.

eskütétel_veszprém (4)

Az MH Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központhoz bevonult újoncok januárban kezdték meg alapkiképzésüket, mely február közepén ünnepélyes katonai eskütétellel zárult. Barta Sándor ezredes, a központ törzsfőnöke köszöntőjében elmondta: az, hogy a honvédek most itt állnak, bizonyítja, hogy nem csak katonák akartak lenni, hanem sikeresen meg is valósították azt, hisz legyőztek minden eléjük gördülő akadályt az alapkiképzésen.

eskütétel_veszprém (5)

„A katonai eskütétel az egyén és a közösség szempontjából is jelentős mérföldkő. Nem sok olyan hivatás akad, amelynek hordozói arra esküdtek fel, hogy akár életük árán is megvédik a hazát. Legyenek büszkék erre és legyenek méltók az egyenruha viselésére” – szólt az újoncokhoz a törzsfőnök, aki a jeles alkalomból emléklapot adott át a résztvevőknek.

A veszprémi alakulathoz - a tervek szerint - legközelebb márciusban érkeznek majd alapkiképzésre olyanok, akik az esküt tett katonák nyomdokaiba szeretnének lépni.