Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonák fertőtlenítettek Orosházán

Szöveg: Snoj Péter | Fotó: a szerző felvételei |  2020. október 24. 12:11

A szentesi MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred katonái hajtották végre az orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola épületének vegyivédelmi mentesítését október 24-én, szombaton.

20201024_Orosháza_fertőtlenítés (9)

A fertőtlenítési feladat végrehajtása tulajdonképpen klasszikus vegyivédelmi mentesítésnek tekinthető, amit a Magyar Honvédség minden katonája ismer és képes végrehajtani – tudtuk meg dr. Kállai Ernő alezredestől, az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred fertőtlenítésre kijelölt állományának vezetőjétől. Hozzátette: a szentesi alakulat öt tanintézmény fertőtlenítését kapta feladatul, ezzel hozzájárulva a COVID-19 járvány elleni védekezéshez. Az orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola épületét két rajjal, összesen hat fővel mentesítették, egy olyan alkoholos vírusölő oldattal, amely gyakorlatilag azonnal kifejti a hatását.

Dr. Kállai Ernő alezredes azt is kiemelte, miután a permetezett vegyszer elvégezte a feladatát, pár pillanattal később el is párolog. Mint mondta, egy szellőztetéssel azonnal el is távolítható a helyiségből, így a fertőtlenített terem, folyosó, illetve iroda egy fertőzés gyanújáig biztonságosnak tekinthető.

GALÉRIA