Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Köszönjük a lőterek mellett élők türelmét!”

Szöveg: Kálmánfi Gábor | Fotó: a szerző felvételei |  2021. július 24. 14:40

A Fejér Megyei Honvéd Nyugállományúak Székesfehérvári Klubja meghívására sportnappal egybekötött piknikre látogatott Bakonykútiba Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Törő Gábor, a térség országgyűlési képviselője, július 24-én, szombaton.

20210724-miniszter-bakonykuti (2)

Megnyitójában a tárcavezető úgy fogalmazott: rendkívül fontos, hogy ismét együtt lehetünk, mert a pandémiás helyzet szétrombolta a közös lét alapjait.

„Tudjuk, hogy a lőterek környékén élőknek nehéz elviselni a hanghatásokat. Köszönöm a megértésüket, mert valahol fel kell készítenünk a katonáinkat, hogy szavatolni tudjuk hazánk biztonságát. Negyvenhat esztendővel ezelőtt itt kezdtem a katonai pályafutásomat, és elnézést kérek, mert bizony tüzérként mi is háborgattuk önöket ágyúdörejekkel. Úgy gondolom, hogy a békés egymás mellett élés a legfontosabb. Jól felkészült, professzionális hadsereg nélkül nem tudjuk szavatolni hazánk biztonságát” – mondta Benkő Tibor.

20210724-miniszter-bakonykuti (6)

A honvédelmi miniszter elmondta: láthatjuk mi minden történik a nagy világban, és „amikor már baj van, akkor késő segítségért kiáltani.” Hozzátette: fontos a fiatalok honvédelmi nevelése is, mert biztosítani kell a megfelelő utánpótlást. Benkő Tibor felhívta a figyelmet az oltás fontosságára is, mert a járványhelyzet nem múlt el.

Amíg a kondérokban különböző finomságok rotyogtak, a falunapra ellátogatók részben katonás sportversenyekkel – például légpuska-lövészet, kézigránát dobás – kapcsolódtak ki.