Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A damaszkuszi repülőteret lövik a felkelők

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2012. november 30. 21:16

A damaszkuszi nemzetközi repülőtér kifutópályáját lövik aknavetőkkel a szíriai felkelők saját állításuk szerint. Egyikük közölte, hogy nincsenek bent a reptér területén, de megakadályozták a be- és kijutást. Az aknagránátok megrongálták a pályát – mondta. A támadók a Dzsundallah nevű iszlamista csoport tagjai – tette hozzá.

A Reuters brit hírügynökség független forrásból nem tudta megerősíteni a hírt. A dubaji székhelyű Emirates légitársaság november 29-én, csütörtökön azonnali hatállyal leállította damaszkuszi járatait, és az egyiptomi Egypt Air is törölte pénteki járatát „a helyzet romlása" miatt. Damaszkuszi irodájuk közlése szerint csütörtökön az utasok fele nem tudott kimenni a repülőtérre a harcok miatt.

Szíria egész területén szünetel az internetes forgalom – közölték csütörtökön amerikai szolgáltatók, megerősítve a belső ellenállók még csak részleges kiesésről szóló híreit.

A Renesys nevű amerikai internetfigyelő azt közölte, hogy helyi idő szerint 12.26 óra óta nem elérhető a világháló. Az Akamai Telchnologies szintén beszámolt az eddig példa nélküli fejleményről.

A szíriai hatóságok a felkelés kezdete óta többször is megszakították egyes helyeken a szolgáltatást, de általános internetszünet nem volt az utóbbi 20 hónapban. A hatóságok általában ott nehezítik meg a hozzáférést, ahol nagyobb összecsapások folynak, mert igyekeznek elvágni a felkelők kommunikációs vonalait. Csütörtökön a mobil- és vonalas telefonszolgáltatás is megszakadt Damaszkusz déli kerületeiben.

Címkékaknavető