Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A koalíciós erők már tízezer katonát vezényeltek Jemenbe

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2015. szeptember 10. 12:42

A Jemenben beavatkozó arab koalíció már tízezer katonát vezényelt a síita húszi lázadók ellen a közel-keleti országba.

„A Jemenbe vezényelt koalíciós katonák száma tízezerre nőtt" – közölte az al-Dzsazíra tévécsatorna tudósítója, akinek értesülései szerint a katari katonák második kontingense kedden érkezett meg Jemenbe. Hozzátette, hogy az arab szövetségesek további harminc Apache helikoptert és újabb páncélosokat is hadrendbe állítottak.

Hétfőn a hírtelevízió arról számolt be, hogy Katar a szövetség tagjaként mintegy ezer katonát küldött Jemenbe.

A Szaúd-Arábia vezette nemzetközi erők kedden fokozták légi hadjáratukat a felkelőknek a fővárosban, Szanaában lévő állásai ellen. A keddi bombázásban legkevesebb tíz ember életét vesztette. A lázadók tizenöt halálos áldozatról és közel nyolcvan sebesültről számoltak be.

Az al-Dzsazíra értesülései szerint Rijád átfogó hadműveletre készül a tavaly a húszik kezére került Szanaa felszabadítására.

Egy magas rangú katari illetékes megerősítette az arról szóló híreket, hogy országa szárazföldi erőket vezényel Jemenbe. A név nélkül nyilatkozó tisztségviselő elmondta, az ezer főből álló, jól felfegyverkezett kontingens „harcra készen" állomásozik a szaúdi határon, és a következő napokban készül belépni Jemen területére.