Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A szír hadsereg legvesztességesebb napja

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2012. október 13. 10:18

Nyolcvanhét katona halt meg október 11-én, csütörtökön Szíriában fegyveres összecsapásokban, a kormányhadsereg számára ez volt a legsúlyosabb veszteségekkel járó nap a konfliktus másfél évvel ezelőtti kezdete óta – jelentette az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) nevű civil szervezet, amely katonai és orvosi forrásokból szerzi információit.

Rámi Abder-Rahmán, a központ elnöke az adatot ismertetve úgy fogalmazott: a harcok intenzívebbé válását mutatja a katonák magas aránya a halálos áldozatok között.

Az OSDH összesítése szerint csütörtökön összesen 210 halottja volt a harcoknak Szíriában, ebből 59 civil, valamint 64 ellenzéki fegyveres.

A legsúlyosabb harcok színhelye ezúttal a Damaszkuszt az északi nagyvárossal, Aleppóval összekötő autópálya egy szakasza volt Idlíb tartományban. Csak ott 36 kormánykatona halt meg.

Csütörtök este Damaszkuszban is robbanás történt egy katonáknak és biztonsági erőknek otthont adó épületegyüttes közelében. Két szélsőséges iszlám fegyveres csoport később jelezte, hogy pokolgépeket helyezett el a környéken. A szíriai állami televízió közlése szerint terrormerénylet történt, amelyben ketten megsebesültek.