Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Amerikai rakétacsapás Jemenben

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2012. szeptember 3. 20:57

Amerikai rakétacsapásban meghalt az al-Kaida jemeni szárnyának egyik magas rangú tagja, aki állítólag kitervelője volt 2002-ben egy francia olajszállító hajó elleni támadásnak – közölték szeptember 3-án, hétfőn katonai tisztségviselők. Egy másik incidensben jemeni harci gépek tévedésből civilekre nyitottak tüzet, és 14 embert megöltek.

A szóban forgó francia tanker a Limburg volt, amelyet a jemeni partok közelében támadtak meg terroristák 2002-ben, a merénylet egy halálos áldozatot követelt. A kitervelő állítólag Háled Batisz volt, aki pénteken ötödmagával utazott egy gépkocsin a dél-jemeni Hadramaut város közelében, amikor autójukat eltalálta egy amerikai drónról elindított rakéta.

A fővárostól, Szanaától délre, Radda településen történt vasárnap az az eset, amelyben jemeni harci gépek támadtak olyan járműveket, amelyekben civilek utaztak. Katonai tisztségviselők szerint a katasztrofális tévedés oka, hogy a hadsereg téves információt kapott, azt, hogy al-Kaida-tagok az illetők. A halálos áldozatok között nők és gyerekek is vannak – közölte egy helybeli férfi.