Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Bevetik a hadsereget a francia drogháborúban?

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2012. augusztus 31. 21:18

A katonaság bevetése is felvetődött Marseille-ben, mivel folytatódtak a kábítószer-kereskedő bandák közötti véres leszámolások. Az elmúlt hat napban két fiatalt lőttek le a francia nagyvárosban a nyílt utcán kalasnyikov gépkarabéllyal.

Csak a hadsereg tudja felvenni a harcot a bandák tűzerejével – mondta augusztus 29-én, szerdán Samia Ghali szocialista párti szenátor, a földközi-tengeri kikötőváros egyik kerületének polgármestere. A francia kormány nevében a belügyminiszter és a védelmi miniszter is elutasította a fölvetést, de szeptember 6-án válságtanácskozást tartanak a tengerparti városban kialakult helyzetről. A tervek szerint elfogadnak egy cselekvési tervet.

A csütörtökön lelőtt fiatalember kábítószer eladásából élt. Éppen pirosat jelző lámpánál várakozott autójával a város északi részén, amikor lelőtték. Nagyjából 30 töltényhüvelyt találtak a gyilkosság helyszínén. Négy nappal korábban egy másik fiatalt lőttek agyon Marseille-ben. Idén eddig 19 halálos áldozatot követeltek a drogbandák közötti leszámolások a dél-francia nagyvárosban és környékén.

Címkéktüzér