Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Egyiptom folytatja a sínai hadjáratot

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2012. augusztus 31. 16:01

Az egyiptomi hadsereg közleményben jelentette be augusztus 29-én szerdán, hogy folytatja a hadjáratot a Sínai-félszigeten a terroristák ellen. Előzőleg a szélsőségesek azt állították, tűzszünetet kötöttek a kormánnyal.

„A fegyveres erők a rendőrséggel együttműködve letartóztattak 23 személyt, megöltek 11 terroristát és megsebesítettek egyet azóta, hogy megkezdték a Sas hadműveletet. A fegyveres erők folytatják az akciót, és szerdán átcsoportosítják a katonákat, hogy tovább üldözzék a menekülő terroristákat, és felszámolják az összes terrorista sejtet a Sínain" – idézte a MENA egyiptomi hírügynökség a közleményt.

A hadműveletet azután indították, hogy szélsőségesek augusztus 5-én megtámadtak egy határőr állást, és megöltek 16 határőrt.

A szalafista szélsőségesek vezetői azt állítják, hogy a kormány lefújta a hadjáratot, és tűzszünetet kötött velük a hét végén, amikor Mohamed Murszi egyiptomi elnök küldöttséget menesztett hozzájuk. A tűzszüneten felül a kormány állítólag azt is vállalta, hogy megnyitja az Egyiptomot és a Gázai övezetet összekötő rafahi átjárót, ők pedig cserében leadják az engedély nélkül tartott fegyvereket.