Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Elfoglalt rendőrörsöket bombáz a szíriai légierő

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2012. szeptember 15. 20:34

A szíriai hadsereg légiereje szeptember 14-én, péntek hajnalban támadást intézett olyan rendőrőrsök ellen, amelyeket a felkelők előző nap foglaltak el az északi nagyváros, Aleppó egyik stratégiai jelentőségű negyedében.

A londoni székhelyű Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) szerint a lázadók csütörtökön a stratégiai jelentőségű al-Midán negyedben hatalmukba kerítettek két rendőrőrsöt, amelyet a szíriai légierő gépei azután péntek hajnalban hevesen támadtak. A Bassár el-Aszad elnökhöz hű egységek nagy erőkkel próbálják kiszorítani a felkelőket a városrészből.

Pénteken leromboltak egy másik rendőrségi épületet is Hananu negyedben.

A lázadók újabb támadást indítottak az Aleppótól 30 kilométerrel északnyugatra lévő Menag katonai repülőtér, a térség fő légi támaszpontja ellen. Rakéták csapódtak be ott, és robbanások hallatszottak az OSDH forrásai szerint.

A kormány légiereje bombázta az Aleppó tartománybeli Marea városát is – közölte a Helyi Koordinációs Bizottságok (LCC) nevű ellenzéki szervezet. Ugyancsak az LCC szerint a fővárosban, Damaszkuszban három jelentős robbanást lehetett hallani péntek délelőtt. Helikopterek szálltak el a főváros fölött – közölték helyi lakosok.

Előző nap, csütörtökön legkevesebb 125 ember halt meg a szíriai erőszakcselekményekben, köztük 64 civil. A legtöbben Aleppóban és Damaszkuszban vesztették életüket az OSDH szerint.

Címkékrepülőtér