Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Iránról, Jemenről és az INF-szerződésről tárgyalt Mike Pompeo és Jeremy Hunt Washingtonban

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2019. január 25. 15:31

Iránról, Jemenről és a közepes hatótávolságú rakétaerőkről szóló amerikai-orosz szerződésről (INF) tárgyalt az amerikai fővárosban Mike Pompeo amerikai és Jeremy Hunt brit külügyminiszter helyi idő szerint január 24-én, csütörtökön.

A State Department (külügyminisztérium) által kiadott rövid közlemény szerint a két politikus általában a „globális prioritásokat" vitatta meg. Ezen belül az általuk „rosszindulatúnak" minősített iráni magatartásról, a jemeni polgárháborús helyzet politikai megoldásának érdekében teendő további lépésekről és az INF-szerződésről cseréltek eszmét.

Az 1987-ben Washington és Moszkva által aláírt szerződéssel kapcsolatban arról tárgyaltak, hogy milyen lépésekkel bátoríthatnák Moszkvát a szerződés teljes körű és ellenőrizhető betartására. Pompeo és Hunt kiemelte az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság közötti különleges kapcsolatok és az együttműködés fontosságát, amelyről arra a következtetésre jutottak, hogy tovább erősödik majd az Egyesült Királyság Európai Unióból történő kilépése utáni években.