Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonai létesítményekre támadt az al-Kaida Jemenben

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2014. január 17. 22:01

Az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat helyi szárnyának fegyveresei megtámadtak egy rendőrőrsöt és két katonai helyőrséget a jemeni fővárostól délre fekvő al-Bajda tartományban január 16-án csütörtökön, a rajtaütésekben legalább tizenkét katona életét vesztette – közölték hivatalos források.

„A támadók robbanóanyagot dobtak az állomásokra és ezzel párhuzamosan tüzet nyitottak a szolgálatot teljesítő katonákra" – közölte egy neve elhallgatását kérő helyi tisztségviselő, hozzátéve, hogy a tájékoztatás idején még folytak a harcok.

A terroristák a Szanaától mintegy 270 kilométerre található tartományi főváros keleti negyedében hajtották végre az akciót.

„Az első információk sok áldozatról szólnak, legalább tizenkét katona meghalt, többen megsebesültek" – mondta a nyilatkozó.

Az al-Kaida az utóbbi években megerősítette befolyását Jemen déli részén, kihasználva a központi hatalomnak a 2011-es fegyveres konfliktus nyomán bekövetkezett gyengülését. A szunnita többségű országban zajló összecsapások az évek során több ezer emberéletet követeltek, és tízezrek menekültek el a harcok elől.