Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Lerombolták az Iszlám Állam egyik propagandaadóját

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2017. május 9. 12:36

A kormányerők légicsapásai lerombolták az Iszlám Állam (IÁ) egyik rádióadóját Afganisztán keleti részén, Nangarhar tartományban, ahol áprilisban amerikai dróntámadás végzett az Iszlám Állam legfőbb helyi parancsnokával.

Az afgán belügyminisztérium május 8-ai, hétfői tájékoztatása szerint a Nazjan és Asin körzetekben végrehajtott támadásban meghalt a szélsőségesek 34 fegyverese, valamint megsemmisült a lázadók ellenőrzése alatt álló egyik rádióállomás.

A tárca szerint az adó illegálisan sugározta az IÁ üzeneteit a tartományban, ami miatt veszélyt jelentett a lakosságra és a kormányra.

Nangarhar 120 kilométerre keletre fekszik a fővárostól, Kabultól. A közlést független forrásból egyelőre nem lehetett megerősíttetni.

A dokumentumban hangsúlyozták, hogy az afgán védelmi és a biztonsági erők folytatják harcukat a terroristák ellen az ország más területein is.

Az amerikai védelmi minisztérium vasárnap közölte, hogy egy áprilisi légicsapásban megölték Abdul Haszib Logarit, az IÁ afganisztáni parancsnokát.