Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megtámadták Irán bagdadi nagykövetségét

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2014. február 26. 20:59

Lövések érték február 25-én, kedden az iráni nagykövetség épületét Bagdadban, a város más részén pedig autóba rejtett pokolgép robbant legalább tizenöt ember halálát okozva, harminchatan pedig megsebesültek – közölték iraki tisztségviselők.

Az Irán bagdadi nagykövetségének épületét ért lövésekkel kapcsolatosan eltérő információk láttak napvilágot. Egy tisztségviselő megerősítette az esetet, és közölte, hogy az egyik őr megsebesült, miközben Ali Naraki, a nagykövetség szóvivője tagadta a történteket.

Egy autóba rejtett pokolgép a főváros Karrada nevű, zsúfolt kereskedelmi negyedében robbant fel ugyanezen a napon – közölték rendőrségi illetékesek.

Irakban az utóbbi időben megnőtt az erőszakos bűncselekmények száma, ezeket a cselekményeket mind a szunnita kisebbség iraki kormányzattal szembeni elégedetlensége, mind a szomszédos Szíriában dúló polgárháború tovább szítja.

Az AFP francia hírügynökség adatai szerint a hónap eleje óta több mint 660 ember vesztette életét a közel-keleti országban, az év eleje óta pedig összesen 1650 személy.

Kedden ugyancsak autóba rejtett pokolgép robbant Ramádiban, el-Anbár tartomány fővárosában, legkevesebb három katona életét vesztette, további négyen megsebesültek.

Egy fegyveres kedden a Bagdadtól északra fekvő Baidzsi település közelében lévő rendőrséget támadta meg, és végzett négy rendőrrel, hármat pedig megsebesített. Ninive tartományban a nap folyamán két pokolgép robbant, a támadásban két rendőr meghalt, négyen megsebesültek.