Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Michael Flynn kész tanúskodni a Kongresszus előtt

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2017. április 3. 16:30

Donald Trump amerikai elnök első és menesztett nemzetbiztonsági főtanácsadója jelezte: kész tanúvallomást tenni a kongresszusban arról, hogy volt-e szerepe Oroszországnak a választási kampányban.

Michael Flynn ügyvédje útján jelezte hajlandóságát, és erről a The Wall Street Journal csütörtökön este internetes oldalán számolt be.

Az ügyvéd, Robert Kelner közleményében így fogalmazott: „Flynn tábornoknak, ha a körülmények lehetővé teszik, természetesen van egy elmondandó története", de cserébe védelmet szeretne az „inkorrekt bűnvádi eljárással" szemben.

A nemzetbiztonsági főtanácsadónak részben éppen azért kellett távoznia posztjáról februárban, mert Donald Trump elnöki beiktatása előtt kétszer is találkozott Oroszország Washingtonba akkreditált nagykövetével, Szergej Kiszljakkal, ám ezzel kapcsolatban félrevezette Mike Pence alelnököt, az elnököt pedig állítólag nem is informálta.

A közlemény szerint Kelner ügyfele megbízása alapján mind a képviselőház, mind a szenátus hírszerzési bizottságával egyeztetett Flynn szándékairól. A képviselőházi bizottság szóvivője, Jack Langer azonban cáfolta az ügyvédet.

„Michael Flynn nem ajánlotta fel részvételét a meghallgatáson" – írta közleményében. A szenátusi bizottság egyelőre nem reagált a hírre.