Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Sarkvidéki szolgálat után a Krímbe is költözhetnek az orosz katonák

Szöveg: honvedelem.hu / haborumuveszete.hu |  2015. március 17. 16:08

Az orosz katonák azok után, hogy letöltötték szolgálatukat a sarkkörön túli területeken Oroszország különböző régióiban, többek között akár a Krímben is letelepedhetnek.

http://www.haborumuveszete.hu/rovatok/hirek/sarkvideki-szolgalat-utan-a-krimbe-is-koltozhetnek-az-orosz-katonak/
1595989806

„A sarkkörön túli és más távoli helyőrségekben szolgálatot teljesítő katonák szolgálatuk letelte után minőségi lakásra számíthatnak Oroszország középső és déli régióiban" –  mondta Szergej Pirogov, az orosz védelmi minisztérium lakásosztályának vezetője.

Elmondása szerint a katonáknak joguk van lakást kérni Moszkva új építésű negyedeiben, Moszkva környékén, Szentpétervár, Szevasztopol, Szocsi, Voronyezs, Szmolenszk, Tver és más, fejlett infrastruktúrával rendelkező régiókban. Pirogov kiemelte, hogy 2013-2015 között az Északi-tengeri Flotta állományába tartozó mintegy 2 300 fő kapott lakást, akik közül a többség az ország középső és déli területén telepedett le.

2014 decemberében az Északi-sarkon lévő alegységek létrehozására és feladataiknak koordinálására az Északi flotta beolvasztásával a védelmi minisztérium létrehozta új, Egyesített Stratégiai Parancsnokságát „Észak" néven. Az új parancsnokság égisze alatt 2015. március végén megalakul a két sarkköri dandár közül az első, amely a Murmanszki területen lévő Alakurtti városkában települ. Napjainkban a településen a katonai és szociális infrastruktúra kiépítése zajlik. A másik dandár a tervek szerint 2016-ban a Jamalo-Nyenyec autonóm területen fog megalakulni és települni, azonban a pontos hely még nem ismert.