Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szélsőségesek megöltek egy magas rangú jemeni katonatisztet

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2014. június 23. 15:28

Az al-Kaida nemzetközi terrorszervezett feltételezett fegyveresei megölték a jemeni hadsereg egyik magas rangú tisztjét a saját háza előtt – közölte június 22-én, vasárnap a helyi védelmi minisztérium.

A tájékoztató szerint előző nap két férfi egy motorkerékpárról tüzet nyitott Abdullah al-Mehdar hadseregtábornokra, aki tagja a hadsereg átszervezésére kijelölt testületnek. A támadók elmenekültek a helyszínről.

A jemeni sajtó azt írt, hogy a tábornok már tavaly is megsebesült súlyosan egy támadásban ugyancsak az otthona előtt, ahol egy pokolgép robbant. Jordániába szállították kezelésre.

Egy jemeni biztonsági tisztviselő arról számolt be, hogy egy amerikai pilóta nélküli repülőgép al-Bajda tartományban szélsőségesek állásait támadta. További részletek nem ismeretesek.

Washington az al-Kaida terrorszervezet jemeni ágát tartja a világ egyik legveszélyesebb terrorcsoportjának, amelyhez számos, az Egyesült Államokban elkövetett támadás köthető.

Washington segítséget nyújt a jemeni terrorellenes erőknek a logisztika, a kiképzés, valamint a dróntámadások terén. A szélsőségesek főképpen a kormányépületek és a biztonsági erők ellen indítanak akciókat.