Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Több dzsihadistával végeztek francia légi csapások Maliban

Szöveg: honvedelem. hu / MTI |  2019. január 20. 10:15

Tizenöt dzsihadistával végzett a francia légierő Mali középső részén – közölte a francia hadsereg vezérkara január 18-án.

A francia hadsereg azt feltételezi, hogy a szélsőségesek merényletre készültek. A légi csapásokat január 10-én hajtották végre vadászgépek és egy drón részvételével a Moptitól északra található Dialloubében, a mali erőkkel közös műveletek részeként. „A sikernek köszönhetően csökkent a fenyegetés szintje ebben a nehezen elérhető térségben" – hangsúlyozta a francia hadsereg.

Január eleje óta a francia és a mali katonaság több közös akcióban vett részt a Serma erdőségben, amelynek eredményeként mintegy húsz dzsihadistával végeztek, kiképzőtáborokat számoltak fel, fegyvereket koboztak el és fontos információkat szereztek a szélsőségesekről. Azt is sikerült kideríteni, hogy a felszámolt kiképzőközponttal kapcsolatban álló terroristák támadásra készülnek egy jelképes intézmény ellen Dialloubé térségében – számolt be közleményében a francia vezérkar. A jelenlegi csapás ezt volt hivatott megakadályozni.