Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Washington diplomáciai megoldást akar Szíriában

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2017. április 15. 19:01

Az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete szerint az Egyesült Államok diplomáciai megoldásra törekszik Szíriában.

Nikki Haley nagykövet április 12-én, szerdán annak az ENSZ-határozattervezetnek a szavazása előtt nyilatkozott, amely az idlíbi gáztámadás vizsgálatát a szíriai kormányzat bevonásával szeretné megindítani.
Az amerikai diplomata leszögezte: „készen állunk, hogy ninden erőnkkel a diplomáciai megoldást támogassuk". A nagykövet hozzátette: a Trump-kormányzat szeretne hozzájárulni a szíriai konfliktus lezárásához. „Az Egyesült Államok szilárdan hisz abban, hogy a politikai megoldás a nézetkülönbségek ellenére is működőképes" – fogalmazott.

Nagy-Britannia ENSZ-nagykövete korábban a BT tanácskozásán kijelentette: London szintén arra a következtetésre jutott, hogy a gáztámadásért a felelősség nagyon nagy valószínűséggel a damaszkuszi kormányt terheli.
Matthew Rycroft ENSZ-nagykövet közölte: brit tudósok megvizsgálták a támadás helyszínén talált bizonyítékokat, és szarin, vagy ahhoz nagyon hasonló idegméreg nyomait találták. Vlagyimir Szafronkov, Oroszország ENSZ-képviselője azonnal reagált és elutasította e következtetést.