Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Külföldieket robbantottak fel Pakisztánban

Szöveg: MTI/honvedelem.hu |  2010. február 3. 11:40

Négy külföldi segélymunkás, három pakisztáni iskolás és egy járókelő meghalt egy robbanásban Pakisztán északnyugati részén szerdán egy lányiskolánál – közölték biztonsági tisztviselők és a rendőrség. A külföldiek – pakisztáni újságírók és jelentős biztonsági erők kíséretében – konvojban érkeztek egy iskola avatására a térségbe, Alsó-Dir körzetébe.

Mumtaz Zarin körzeti rendőrfőnök közlése szerint a segélymunkások egy civil szervezet alkalmazottai voltak. Mint mondta, a detonációban négy pakisztáni újságíró és hét iskolás megsebesült.
Egy másik rendőrségi tisztviselő elmondása szerint az iskola teteje beomlott, és „néhányan még lehetnek alatta". A hatóságok szerint mintegy hetven sebesültje van a távirányítással végrehajtott robbantásnak a Szvat-völgy közelében, amelyet pedig a hadsereg nagyjából már megtisztított a tálib lázadóktól.

Az első hírek egyébként még külföldi újságírók haláláról szóltak. A külföldi áldozatok nemzetisége egyelőre nem ismeretes. A merényletet eddig senki sem vállalta magára, de a – többnyire öngyilkos – akciók nagy részét a pakisztáni tálibok követik el.
A biztonsági erők tagjai, lányiskolák és külföldiek gyakori célpontjai a tálibok és más iszlamisták támadásainak Pakisztánban. Az erőszakhullámnak két és fél év alatt már mintegy háromezer halottja volt.

Címkékrobbantás