Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Különleges látogatók Szentesen

Szöveg: Baranyai Erika Piros tartalékos százados | Fotó: Király Zoltán zászlós |  2023. december 8. 18:58

Ellenállhatatlan kívánság érkezett a szentesi MH II. Rákóczi Ferenc 14. Műszaki Ezred egy külszolgálatot teljesítő katonájának gyermekeitől az alakulathoz.

_KRS4453_nyitó

„Kedves Mikulás! „Apukám a szentesi laktanyában dolgozik, de jelenleg külföldön van. Nagyon hiányzik, ezért szeretnénk megnézni a munkahelyét” – fogalmazott kis levélíró.

Az ezred örömmel teljesítette Győri Tibor szakaszvezető leánykái: a 7 éves Kitti és a 4 éves Bogi kívánságát. A kislányok édesanyjukkal együtt látogatást tettek a Hídépítő Zászlóalj Mozgástámogató Század, Alacsonyvizi Hídépítő Szakasz asztalos műhelyében, ahol láthatták azokat a különböző - szakmai feladatok ellátásához szükséges - eszközöket, melyekkel édesapjuk dolgozik. Az izgatott gyermekek érdeklődve nézték a hatalmas gépeket és szippantották be a műhely faillatát. Ezt követően a lányok a Búvár Bázis izgalmas világával ismerkedtek, először „kicsiben” a búvárok akváriumával, majd pedig a gyakorló medencét és a számunkra félelmetesen mély merülő medencét nézték meg. Végül pedig a katonai mentőautó varázsa kerítette őket hatalmába.

Látogatásukat még emlékezetesebbé és izgalmasabbá tette az, hogy a Mikulás minden helyszínen egy-egy ajándékot „rejtett el” a kislányok részére, akik boldogan és élményekkel telve távoztak szentesi laktanyából.

Az Advent mindig tartogat valami mondanivalót. Ez a történet - melynek büszkén voltak részesei az ezred katonái is - az édesapa iránti szeretetre és az utána való vágyakozásra, annak fontosságára, valamit a gyermeki lélekben megbújó csodára hívja fel a figyelmet.