Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Leendő katonai felsővezetők Szentendrén

Szöveg: MH HTP | Fotó: Dévényi Veronika |  2024. május 17. 14:53

Tanulmányútjuk következő állomásaként a szentendrei Görgey laktanyába látogattak a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Felsőfokú Vezetőképző Intézet katonai felsővezető szakirányú továbbképzési szakjának hallgatói.

202405_Szentendre_felsővezetői_tanfolyam_hallgatók_DV (1)

A hallgatókat az MH Haderőmodernizációs és Transzformációs Parancsnokság (MH HTP) törzsfőnöke, Tóth Barnabás ezredes fogadta. A parancsnokságot bemutató előadásában a megalakulásához vezető folyamatok ismertetését követően kitért a szervezet feladatrendszerére, elért eredményeire és az előtte álló kihívásokra. „Fontos, hogy a Magyar Honvédség leendő felsővezető állománya lássa és ismerje a középszintű parancsnokság munkáját, hogy tisztában legyen a stratégiai vezetés céljaival, kulcskérdéseivel éppúgy, mint annak kihívásaival és lehetőségeivel” – emelte ki Tóth ezredes.

A bemutatkozó előadást követően az MH HTP igazgatóságai adtak átfogó képet a hadviselésfejlesztés, a nemzeti és nemzetközi együttműködés, az innováció, valamint a kutatás-fejlesztés széleskörű elemzési feladatairól. A bemutató részét képezték a doktrínák és szabályzatok kialakításának kulcskérdései, majd a résztvevők kitértek a Digitális Tudástár képességrendszerére, a kialakított tananyagokra, a digitális fejlődés és fejlesztés területeire, valamint megbeszélést folytattak a tapasztalatfeldolgozásról és elemzésértékelésről, mint a parancsnokság kiemelt képességeiről.