Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Lovasszakmai napon vettek részt az NKE hallgatói

Szöveg: Vajnai János | Fotó: Kollár Csaba |  2022. november 28. 15:07

A 2022/23-as tanévtől a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatóinak alkalma nyílik betekinteni az állami ménesgazdaságok működésének és szervezésének mindennapjaiba. Idén először a Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar, valamint a Rendészettudományi Kar tisztjelöltjeinek volt lehetősége méneslátogatáson részt venni a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.-nél.

Lovasszakmai_napok_1

A Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság célja, hogy Közép-Európa egyik legjobban felszerelt agrárgazdaságaként működjön. Egy szakmai nap során a hallgatók megismerkedhettek mindazokkal a technikai eszközökkel és élő erővel, amelyek rendelkezésre állnak, valamint betekintést nyertek egy nagyszabású, európai szintű fejlesztés kivitelezésének részleteibe. A hallgatók közvetlen szembesülhettek azokkal a mindennapi feladatokkal és kihívásokkal, amelyeket egy agrárgazdaságban nap, mint nap végre kell hajtani, meg kell oldani. Testközelből találkozhattak a feladatellátásokhoz szükséges munkagépekkel, a szarvasmarhateleppel, valamint a ménessel és mindazokkal a szervezési munkákkal, amelyek egy ménesgazdaságot működtetnek.

A későbbi hivatásrendek mindegyikében esetenként megtalálhatók olyan szolgálati ágazatok, amelyeknek részét képezik a lovasszakmai szakágak, valamint az agrár infrastruktúrákkal történő együttműködés. A hallgatók egy-egy alkalomnak köszönhetően megismerik a ménesgazdáságok olyan szintű működési és működtetési feltételeit, amelyek által később az esetleges együttműködést nagymértékben elősegítik a hivatásos állomány és az agrárgazdaságok vezetői között.

Lovasszakmai_napok_2
Lovasszakmai_napok_3
Forrás: uni-nke.hu