Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Magyarország Szarajevóba akkreditált nagykövetét fogadta a honvédelmi miniszter

Szöveg: Honvédelmi Minisztérium | Fotó: Szabó Lajos zászlós |  2021. február 25. 17:22

Kiemelt jelentőséget tulajdonítunk a nyugat-balkáni térség stabilitásának és e tekintetben fontos partnerként tekintünk Bosznia-Hercegovinára – jelentette ki dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter, miután február 25-én, csütörtökön hivatalában fogadta Pósa Krisztiánt, Magyarország Szarajevóba akkreditált nagykövetét.

20210225-szarajevoi nagykovet

A honvédelmi tárca vezetője elmondta: Magyarország számára a Nyugat-Balkán békéje, stabilitása és biztonsága kiemelt fontossággal bír. Mint fogalmazott: hiszünk abban, hogy ennek garantálása a nyugat-balkáni államok mielőbbi sikeres euroatlanti integrációjával biztosítható. Ennek megfelelően hazánk határozottan kiáll amellett, hogy a nyugat-balkáni bővítés kérdése mind az EU mind a NATO napirendjén kiemelt helyet foglaljon el, és a két szervezet hiteles bővítési perspektívát kínáljon a régió országainak.

Benkő Tibor megerősítette: Bosznia-Hercegovina fontos partner Magyarország számára, amelyet az EUFOR ALTHEA műveletben folytatott magas részvételünk mellett az is bizonyít, hogy hazánk látja el a NATO összekötő nagykövetségi funkciót is. A tárcavezető hozzátette: a Honvédelmi Minisztérium nyitott a további együttműködési lehetőségek feltárására.